fbpx
Сьогодні
16:25 05 Чер 2024

Всесвітній День охорони довкілля: видавництво "Ранок" пропонує 5 книг, що навчать дітей еко-мисленню

Фото: З відкритих джерел

З нагоди Дня охорони довкілля, який відзначають у цього році 5 червня, видавництво "Ранок" пропонує добірку книг для дітей, де розповідають як дбайливо використовувати природні ресурси та робити свій внесок у боротьбу зі зміною клімату.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на видавництво "Ранок".

Як зазначають, з 1972 року щорічно у всьому світі 5 червня відзначається Всесвітній день довкілля. Він нагадує людству про необхідність збереження природи та довкілля, про припинення  неекологічної діяльності. 

В Україні цей день стає особливо актуальним. Адже попри такі проблеми як то забруднення довкілля, перенаселення планети та глобальне потепління, збройна російська агресія спричинила в нашій країні додаткове забруднення екосистеми.

До того ж внаслідок війни на території України утворюється велика кількість небезпечних відходів, що потенційно загрожують як здоров'ю людей, так і довкіллю в майбутньому.

"Будьмо еко-свідомими та навчимо дбайливого ставлення до природи наших дітей!", закликають у видавництві.

Як зауважують, спостерігаючи, граючись, розмовляючи й розмірковуючи разом із дитиною, важливо звертати увагу на те, як дбайливо використовувати природні ресурси та робити свій внесок у боротьбу зі зміною клімату.

Допоможуть в цьому й книжки.

"Ми підібрали 5 книг відомого українського видавництва "Ранок", що допоможуть м'яко і в цікавий спосіб закласти первинні екологічні установки на все подальше життя", підкреслили у видавництві "Ранок".

"Я можу врятувати планету"

День довкілля, книги

Тут уміщено розповіді про дванадцятьох школярів-екоактивістів з усього світу, які мотивують не лише дітей, але й дорослих. Герої книжки свідомі, небайдужі, вигадливі, тож роблять усе можливе для збереження довкілля. Хтось захищає носорогів в Африці, хтось прибирає узбережжя в Австралії, а хтось компостує сміття в Україні.

"Куди подіти сміття?"

День довкілля, книги

Ця книжка розкаже маленьким читачкам і читачам, як бути відповідальними споживачами, і навчить дбайливо ставитися до довкілля. У книзі багато віконець, під якими ховаються цікаві та корисні факти. Авторка книги Ірина Білик — екоактивістка та засновниця компанії "Білка-зелені думки в дії". Авторка і ведуча освітнього проєкту "ЕкоІнспектор", натхненниця екоплатформи "Моє ЕКО".

"Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК?"

День довкілля, книги

Ця книжка не закликає повністю відмовитися від пластику, так само як і не заохочує до бездумного його використання. Вона висвітлює загальну картину: з чого виготовляють пластик, як застосовують у різних галузях, чому виникає проблема з використаними пластиковими речами і як людство навчилося з цією проблемою боротися. Достатньо проста, щоб бути зрозумілою дітям, ця книга водночас достатньо глибока, щоби розбудити свідомість дорослих.

Серія "Екоісторії"

День довкілля, книги

Книжки цієї серії пояснять дошкільникам важливість сортування й переробки сміття. На прикладі різних життєвих історій з героями нашого сучасного життя малюки познайомляться з принципами сортування, дізнаються про шкідливості засмічення природи та про те, як кожен з нас з дитинства може посприяти чистоті нашої планети.

Серія "Турбота про планету" 

День довкілля, книги

Ця серія книжок видавництва "Ранок" розповість про те, яке значення мають природні ресурси для життя людини, та як можна зробити планету чистішою. Окрім пізнавальної інформації маленькі читачі знайдуть у кожній книзі інструкції до тематичних саморобок: вітрячка, дощоміру, сонячної "пічки", переробленого паперу… А в кінці книги є підказки для батьків, які допоможуть більш ґрунтовно пояснити дитині прочитане. 

Довідка

День довкілля — національне екологічне свято, яке відзначається щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року.

Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: