fbpx
Сьогодні
13:57 05 Чер 2024

Столичні поліціянти знайшли чоловіка, який напав на волонтерку та викрикував антиукраїнські гасла

Один з нападників на волонтерку в Києві знайшли й затримали Фото: Поліція Києва

Поліція Києва знайшла чоловіка, який напередодні напав на місцеву волонтерку в Оболонському районі міста: порушнику повідомили про підозру в хуліганстві.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Київської поліції, Київську міську прокуратуру.

Як розповіли поліціянти, спільно з аналітиками кримінального аналізу та працівниками Служби безпеки України вони розшукали одного з нападників на волонтерку. Ним виявися місцевий мешканець 1950 року народження.

Йому повідомили про підозру в хуліганстві (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України), за що він може отримати до 4 років позбавлення волі.

Чоловік своєї провини не визнає і каже, що на відео не він. Конфлікту з дівчиною він не пам'ятає, мовляв, через свій поважний вік. Другого нападника на жінку досі шукають.

Нагадаємо, що 4 червня, волонтерка, на ім'я Наталя, опублікувала в соцмережах відео, на якому з неї насміхалися чоловіки, яким вона сказала, що не розуміє російської мови.

Інцидент стався у Києві 2 червня біля зупинки електрички "Куренівка": двоє чоловіків напали на волонтерку та викрикували українофобні вислови. Після того, як жінка почала знімати їх на телефон, один із них вихопив пристрій та вдарив по обличчю.

За словами волонтерки, чоловік також плюнув їй в обличчя та постійно імітував кидок гаджета об асфальт. ЇЇ також ударили по ногах, де залишилися садна й гематома.

У поліції Києва зв'язалися з потерпілою та запросили її до Оболонського управління поліції, де вона надала свідчення щодо обставин події. Після цього слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

Нагадаємо, 1 червня на Староміській площі у Празі двоє російськомовних іноземців напали на волонтерів, які збирали пожертвування для України біля стенда «Празького Майдану».

Згодом стало відомо, що у Чехії відпустили затриманих у справі про напад на українських волонтерів 1 червня. У прокуратурі країни стверджують, що під час інциденту не сталося нічого кримінального.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: