fbpx
Сьогодні
17:55 05 Чер 2024

Президент України прибув до Катару: деталі візиту

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у середу, 5 квітня, прибув до Катару для переговорів з еміром Тамім бін Хамад аль-Тані

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал глави української держави.

"Катар допомагає Україні повертати викрадених Росією дітей. Ми говоритимемо про продовження цієї роботи як у межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, так і в межах Саміту миру, де це є серед пунктів порядку денного", – написав Зеленський.

Він також зауважив, що Катар брав активну участь у підготовці саміту миру та має стати на ньому одним із голосів Близького Сходу щодо повернення людей додому.

Окрім того, Зеленський та емір Катару мають обговорити низку двосторонніх економічних і безпекових питань.

Позиція Катару щодо війни

Нагадаємо, Катар займає нібито нейтральну позицію щодо війни в Україні. Попри це Катар відкрито не засудив російську агресію проти українців.

На початку цього року Президент України Володимир Зеленський та емір Катару Тамім бін Хамад аль-Тані провели телефонну розмову. Вони обговорили посередницьку роль Катару й особисту позицію шейха у поверненні незаконно депортованих росією українських дітей.

Роль Катару у поверненні українських дітей 

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що Катар готовий долучитися як посередник до процесу повернення українських цивільних заручників, які були депортовані до Росії або перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

У жовтні стало відомо, що Катар сприяв поверненню з Росії чотирьох українських дітей, які були вивезені під час війни.

19 листопада стало відомо, що Богдан Єрмохін, що був депортований з Маріуполя до російської федерації та з часом отримав в росії повістку до війська ворога, повернувся в Україну.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що до процесу повернення Єрмохіна були долучені посередники – Катар і ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, Україна передала Катару список з іменами 561 дитини, яку окупанти незаконно вивезли до російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: