fbpx
Сьогодні
17:31 05 Чер 2024

Пісторіус виключає можливість відправлення німецьких військових в Україну

Фото: CNN

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час урядових слухань у Бундестазі повідомив, що виключає можливість відправлення німецьких військових в Україну.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на DW.

Німецький міністр зробив цю заяву у відповідь на запитання депутата від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Рюдіґера Лукассена.

Депутат спитав, чи поінформований німецький уряд про дебати щодо цього в Європейському Союзі та Франції, і чи розглядають урядовці  можливість відправки німецьких військових до України.

У відповідь на це Пісторіус сказав:

"Відповіді на ваші запитання – ні та ні".

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, незабаром Франція може спрямувати військових інструкторів в Україну, попри побоювання деяких союзників і критику з боку російської федерації. Париж може оголосити про своє рішення наступного тижня під час візиту президента Володимира Зеленського.

Ініціатива Макрона

Кілька місяців тому президент Франції Еммануель Макрон був першим західним лідером, який припустив можливість відправки західних військ в Україну.

Тоді глава французької держави назвав умови, за яких ця ініціатива може бути реалізована. Зокрема, відправка військ може відбутися в разі нового нападу росіян на Одесу або Київ.

Проте цими днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив, що Франція вирішила направити своїх інструкторів до України.

Проте у міністерстві оборони Франції не підтвердили інформацію про відправлення своїх військових інструкторів до України. У відомстві зазначають, що це питання ще опрацьовують.

Президент Франції Еммануель Макрон прийме в Єлисейському палаці українського колегу Володимира Зеленського 6 червня. Глава української держави приїде на святкування Дня висадки союзників у Нормандії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: