fbpx
Сьогодні
15:38 05 Чер 2024

Після звільнення Гуменюк отримала посаду в ОК "Південь"

Наталію Гуменюк у квітні звільнили від керівництва Центром стратегічних комунікацій Сил оборони півдня. Зараз вона має посаду – заступниці начальника управління комунікацій оперативного командування "Південь".

Про це вона розповіла в коментарі "Детектору медіа".

"Для мене це не нове призначення, але я не можу називати дат. Коли призначається офіцер на посаду – це закрита інформація. Я зараз знаходжуся на посаді заступника начальника управління комунікацій Оперативного командування "Південь". До моїх повноважень входить все, що стосується комунікацій ОК "Південь"", пояснила Гуменюк.

Як зауважила військова, вона "два з половиною роки була начальником об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, а зараз офіційно призначена на посаду заступника начальника управління комунікацій ОК "Південь".

"Тут є деяка різниця, хоча б навіть в тому, що тепер це не Сили оборони, це трошки інше утворення, а вже в межах компетенції ОК "Південь". Це управління створене в рамках реформи комунікації в Збройних силах в цілому. Воно порівняно нова структура, але основне її покликання – це покращення комунікацій з висновками, які були зроблені з початку повномасштабного вторгнення", – підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, що з 19 квітня капітан першого рангу Наталія Гуменюк вже не виконувала обов'язки керівниці об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Що передувало?

Раніше понад 140 представників українських ЗМІ звернулися до вищого військового керівництва країни з вимогою замінити керівника об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталію Гуменюк.

Причина – постійні заборони висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні відповідальності військовослужбовиці.

"Особа, яка керує комунікаціями ОСУВ під час війни, повинна вміти адекватно та професійно взаємодіяти з медіа, розуміти надзвичайну важливість висвітлення подій із фронту, необхідність документування та привернення уваги до злочинів росіян і в жодному разі не ставити невиправдані обмеження, які перешкоджають роботі журналістів", –  повідомляє Інститут масової інформації.

Звернення скероване на адресу головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича.

Медійники наводять приклади відмови з боку Гуменюк у співпраці з журналістами та вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини й сусідніх регіонів, де відбуваються ключові події, з урахуванням вимог наказу №73 головнокомандувача ЗСУ.

Також журналісти просять переглянути наявні правила та процедури роботи пресслужб військових формувань, щоб уникнути випадків надмірного і невиправданого контролю та обмежень, які перешкоджають висвітленню і документуванню надзвичайно важливих для України подій.

Заяву підписали об'єднання українських медіа "Медіарух", громадська організація "Детектор медіа", а також близько 100 представників українських та іноземних медіа.

Водночас сама Гуменюк в ефірі Радіо Свобода 17 квітня заявила, що доказів журналісти не навели, а пресцентр Сил оборони півдня не порушив жодних наказів командування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: