fbpx
Сьогодні
08:30 05 Чер 2024

Окупанти вночі запустили по Україні 27 безпілотників: сили ППО знищили 22 з них

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

У ніч на 5 червня російські загарбники атакували Україну 27 ударними безпілотниками типу "Шахед": силам протиповітряної оборони вдалося знищити 22 ворожі дрони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

Ще пізно ввечері 4 червня у низці регіонів оголосили повітряну тривогу. Як казали повітряники, загроза застосування ударних дронів була у Сумській, Харківській та Полтавській областях.

"Шахеди з Херсонщини – на Дніпропетровщину, курсом на Кривий Ріг. Нова група Шахедів на півночі Херсонщини прямують у тому ж напрямку. Кілька груп Шахедів на Полтавщині рухаються на південний захід. Кілька груп Шахедів вздовж кордону Харківської і Сумської області рухаються на Полтавщину. Нова група Шахедів з Бєлгородської області РФ – курсом на Сумщину", – повідомили згодом військові.

За даними відомства, ударні безпілотники продовжили свій рух низкою областей. Зокрема, на Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській, Сумській та Харківській областях.

Як уже зазначали, сили протиповітряної оборони працювали у п'яти регіонах України, здебільшого на півдні.

Уже вранці генерал повідомив, що у ніч на 5 червня російські загарбники атакували 27 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із районів Курськ – рф та мис Чауда – Крим.

"У результаті протиповітряного бою збито 22 "Шахеди" у Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях", наголосив командувач.

ППО

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

Зі слів Олещука, до відбиття повітряного нападу окупантів залучали:

  • зенітні ракетні підрозділи,
  • РЕБ Повітряних Сил,
  • мобільні вогневі групи Сил оборони України.

За даними ОВА:

  • у Дніпропетровській області вдалося збити чотири дрони: два – у Криворізькому районі та по одному – в районі Дніпра та Нікопольщини;
  • у Миколаївській області вдалося "приземлити" шість дронів рф.

Нагадаємо, що у ніч на 4 червня та під ранок російсько-окупаційні війська завдали удару по Україні крилатими ракетами та безпілотниками: силам протиповітряної оборони вдалося збити два "Іскандери-К" та половину БпЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: