fbpx
Сьогодні
13:41 05 Чер 2024

На півдні українські оборонці знищили дві ворожих ППО "Панцир", - Плетенчук

Фото: wikipedia.org

На південному напрямку українські Сили оборони знищили дві системи російської протиповітряної оборони. Також вдалося вивести з ладу два пункти – командний та управління дронами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитра Плетенчука.

"Минус два "Панцирі" на нашому напрямку. Туди ж і командний пункт та пункт управління дронами", – розповів офіцер.

Нагадаємо, що Панцир-С1 – це російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК) наземного та морського базування.

Призначений для ближнього прикриття цивільних та військових об'єктів (у тому числі комплексів ППО великої дальності) від усіх сучасних та перспективних засобів повітряного нападу. Також може здійснювати захист об'єкта, що обороняється, від наземних і надводних загроз.

Ситуація на південному напрямку фронту

Як повідомили у військовому командуванні, ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам російських загарбників просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу.

На Придніпровському напрямку окупанти минулої доби не полишали намірів вибити Сили оборони з позицій на лівобережній частині Дніпра. Дві спроби російських окупантів відтіснити наших захисників від Кринок зазнали невдачі.

Зі слів Плетенчука, українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції на острові Нестрига на Херсонщині, не дивлячись на атаки російських військ.

А в Козачих Лагерях на лівобережжі Херсонської області знову майорить український прапор. Його підняли морські піхотинці однієї з бригад, таким чином давши відповідь на ворожу ІПСО про те, що ЗСУ "вийшли з Кринок".

Загалом минулої доби, 4 червня, Сили оборони ліквідували ще майже 1300 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали 513 700 солдатів.

Нагадаємо, що російські війська збільшують інтенсивність обстрілів Запорізької області. Щодня фіксується понад 400 ворожих атак.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: