fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:28 05 Чер 2024

Міжнародна коаліція за повернення українських дітей постійно зростає. Вже входять 37 країн, – Зеленська

Фото: Офіс Президента

Україна розшукує 19 тисяч примусово вивезених державою-агресоркою РФ українських дітей. Це лише ті, чиї імена вдалося верифікувати.

Про це перша леді України Олена Зеленська розповіла в інтерв'ю журналістам з Аргентини, Бразилії, Колумбії, Мексики, Перу, Сальвадору та Чилі, пише Рубрика.

Дружина Президента наголосила, що Росія продовжує приховувати дані та місцеперебування українських дітей. Доступу до них не мають ані українські органи влади, ані міжнародні організації.

«Протиставити російському свавіллю щодо беззахисних дітей можемо тільки спільні зусилля всіх вільних країн. Обнадіює, що Міжнародна коаліція за повернення українських дітей постійно зростає. Важливо, щоб усі країни світу якнайшвидше зрозуміли: права та захист українських дітей – це про права й захист їхніх дітей також», – сказала Олена Зеленська. 

коаліція за повернення українських дітей

Фото: Офіс Президента

Вона додала, що зараз до коаліції входять уже 37 країн. Днями до неї приєдналася Аргентина.

Під час інтерв'ю перша леді також розповіла про роботу з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» та діяльність Фундації Олени Зеленської.

Нагадаємо,  представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія.

Також Сполучені Штати Америки офіційно стали державою-членом коаліції, яка виступає за безпечне повернення в Україну дітей, незаконно депортованих і переміщених російською федерацією в умовах війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: