Кабмін готує постанову про відтермінування 17-річним українцям за кордоном приїхати та стати на військовий облік

Кабінет Міністрів готує постанову, яка дозволить 17-річним українцям, які на цей час перебувають за кордоном, отримати відтермінування для взяття на облік у ТЦК до повернення в Україну чи кінця воєнного стану.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

"Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів не мобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, – це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації.

Тому, вже розроблено відповідну постанову, зараз вона проходить погодження та найближчим часом буде прийнята. Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану", зазначила посадовиця.

Верещук також додала, що юридично в Міністерстві оборони мають рацію, коли кажуть, що 17-річні мають приїхати в Україну та стати на військовий облік, проте на сьогодні тільки перевантажить ВЛК та ніяк не допоможе в мобілізації.

Що відомо про взяття на облік в ТЦК 17-річних українців, які проживають за кордоном

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року Кабінет міністрів ухвалив постанову № 1487, якою визначив, коли юнаки мають ставати на військовий облік.

Згідно зі змінами, на облік треба стати у рік досягнення 17 років. Громадянин України по досягненню 17-річного віку вже потрапляє на персонально-первинний та персональний військовий облік. Проте військовозобов'язаними чоловіки вважаються з 18 до 60 років і їм заборонено виїжджати за кордон.  

Однак, українські учні, які виїхали за кордон, за чинним законодавством мають до свого 17-річчя повернутися на Батьківщину та отримати приписне до військкомату. Це не означає, що таких юнаків мобілізують.

Свіжі дописи

  • Новини

Розвідка Британії стверджує, що рф вивозить корисні копалини з окупованих частин України

Російська федерація вивозить корисні копалини й мінерали з тимчасово окупованих територій України на свою через… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Відкатні ворота своїми руками з готового каркасу

Кожна людина завжди хоче заощадити кошти та обрати найбільш вигідну і водночас кращу пропозицію. Наша… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У цьому році українці вдвічі менше скаржаться на порушників мовного закону, ніж торік

За 6 місяців 2024 року секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови отримав від громадян України… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

МАГАТЕ: підстанцію біля ЗАЕС знову атакували дрони

російська окупаційна адміністрація на Запорізькій АЕС повідомила МАГАТЕ, що у середу, 3 липня, кілька безпілотників… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Зеленський в інтерв’ю для Bloomberg говорив про “проблемну” ситуацію на фронті, Єрмака та пропозиції Трампа

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для американського видання Bloomberg говорив про ситуацію на фронті, саміт… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Повітряні сили: з травня 2023 року жоден “Кинджал”не досяг столиці

Усі ворожі балістичні ракети “Кинджал”, що були запущені по українській столиці після отримання ЗРК Patriot,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.