fbpx
Сьогодні
08:42 05 Чер 2024

Генштаб: найгарячіше в районі Очеретиного, звідки війська рф наступають у різних напрямках

Фото: Генштаб ЗСУ

Наприкінці минулої доби, 4 червня, найбільша активність російських окупантів зберігалася в районі  Очеретиного Донецької області, звідки ворог наступає у різних напрямках. На Покровському напрямку ситуація складна, тут впродовж дня ворог здійснив 37 штурмів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ станом на 22.30 4 червня.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам російських загарбників просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу.

На Харківському напрямку, за наявною інформацією, втрати агресора склали 96 осіб загиблими та пораненими. Також захисники:

  • знищили один танк, чотири артилерійські системи, сім БпЛА, дев'ять автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки;
  • п'ять автомобілів та одну артсистему пошкодили;
  • уразили 14 бліндажів і склад з боєприпасами.

На Куп'янському – ворог втратив 92 окупанти вбитими та пораненими. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та БпЛА.

Атаки російської армії

За даними Генштабу, російський агресор намагається використати перевагу в живій силі, техніці та підтримку з повітря.

"Протягом доби противник завдавав по території України три ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет та 45  ударів авіацією із використанням 52 КАБів, задіяв 479 дронів-камікадзе. Разом з тим, російські агресори здійснили  2862 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї", зазначили військові.

Ситуація на напрямках фронту

Минулої доби відбулося 99 бойових зіткнень.

  • На Харківському напрямку російські окупанти атакували чотири рази, за підтримки авіації з напрямку Шебекіно з території РФ, намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. Усі ворожі атаки були безуспішними.
  • На Куп'янському напрямку ворог атакував 14 разів наші позиції поблизу населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Стельмахівка та Новоєгорівка. Підрозділи Сил оборони відбили 11 наступальних дій противника.  Ситуація напружена. Неподалік Степової Новоселівки, Берестового та Невського ще тривають три боєзіткнення.
  • На Лиманському напрямку за день російські війська двічі безуспішно атакували українських захисників з районів Житлівки та Кремінної. Також безуспішною виявилась спроба окупантів наблизитися до Білогорівки на Сіверському напрямку.
  • На Краматорському напрямку ситуація дещо напружена. Від початку доби  агресор сім разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Калинівки, Кліщіївки, Андріївки та Часового Яру. Чотири атаки відбито без успіху для противника. Ще три боєзіткнення тривають. Ситуація під контролем Сил оборони.
  • Інтенсивно атакував ворог українських захисників на Покровському напрямку.  Тут впродовж дня агресор здійснив 37 штурмів. Найбільша активність російських окупантів зберігається  в районі  Очеретиного звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в наші бойові порядки. 27 атак українські захисники вже відбили, ще 10 боєзіткнень – тривають. Ситуація складна. Сили оборони докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину нашої території.
  • На Курахівському напрямку на цей час доби відбулося сім бойових зіткнень. Загарбники намагаються просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Водяне. Підрозділи Сил оборони відбили п'ять атак противника. Поблизу Красногорівки ще тривають два бойові зіткнення.
  • На Времівському напрямку відбулося шість ворожих атак в районі Костянтинівки, Золотої Ниви, Урожайного та Старомайоського. Сили оборони відбили всі штурмові дії та контролюють ситуацію.
  • На Оріхівському напрямку п'ять спроб противника наблизитися до наших позицій поблизу Малої Токмачки, Роботиного, Новоданилівки та Малих Щербаків  зазнали невдачі. Втрат позицій не допущено.
  • На Придніпровському напрямку окупанти не полишають намірів вибити Сили оборони з позицій на лівобережній частині Дніпра. Дві спроби російських окупантів відтіснити наших захисників від Кринок зазнали невдачі.

Нагадаємо, що російські війська збільшують інтенсивність обстрілів Запорізької області. Щодня фіксується понад 400 ворожих атак.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: