fbpx
Сьогодні
15:58 05 Чер 2024

Екорішення: у Львові планують збудувати завод з виробництва біодизельного топлива

English version here

Фото: З відкритих джерел

У Львові збудувати власний біодизельний завод, продовжуючи розвиток своєї біопаливної інфраструктури, планує група компаній ОККО.

Про це повідомив СЕО групи Василь Даниляк, передає Інтерфакс-Україна.

Василь Даниляк пояснив, що два заводи – біодизельний і біоетанольний – потребуватимуть значну кількість сировини з рослинництва.

"Ми два минулі роки працювали над побудовою стратегії біопаливного процесингу, і в цьому досить серйозно просунулися. Наприкінці минулого року затвердили концепт нашого біоетанольного заводу. Зараз у розробці маємо біодизельний завод", – зазначивДаниляк.

ОККО розпочинає будівництво біоетанольного заводу в Тернопільській області. Роботи триватимуть два роки, а запланований обсяг виробництва становить 83 тисячі тонн на рік.

Компанія також придбала частку агробізнесу підприємця з Тернопільщини Петра Гадза. Цей крок пов'язаний із необхідністю часткового забезпечення власною сировиною для виробництва біопалива.

Окрім рослинництва, частка тваринництва у портфелі компанії дасть змогу виробляти біометан. Це дозволить ОККО розширити свої можливості у сфері альтернативної енергетики та забезпечити більш стійке виробництво палива.

Нагадаємо, що в Україні зобов'яжуть постачальників маркувати пальне для Збройних сил України різними кольорами: дизель – червоним, а бензин – зеленим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: