fbpx
Сьогодні
Відео 15:22 05 Чер 2024

Автономний потяг-кухня, створений за допомогою Фонду Говарда, зараз працює у Харківській області

English version here

Фото: Укрзалізниця

Автономний поїзд-кухня, який створили у співпраці Укрзалізниці та Фонду Говарда Баффета для допомоги у прифронтових районах, зараз підтримує нашу Харківську область.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

"Допомагає регіону пройти важкі часи, бо Food Train – це не лише джерело харчування, а й осередок надії та віри в людяність і добро. Дякую кожному й кожній, хто дбає про наших людей і допомагає Україні вистояти й захистити кожне життя.

Всебічна підтримка України, надання нашій державі та суспільству всіх інструментів для боротьби з російським терором і порятунку людей – це найкращий із можливих захист людяності. Захист, який справді має значення", зазначив Зеленський.

Варто нагадати, що Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню – Food Train, який може працювати автономно до семи днів та доставляти їжу до найвіддаленіших регіонів України, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня.

Фото: Укрзалізниця

При цьому для виготовлення такої кількості порцій треба лише 14 кухарів та 7 залізничників для підтримки операційної діяльності поїзда.

Food Train потяг-кухня

Фото: Укрзалізниця

Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці, який подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів, зокрема "Залізну зміну".

Food Train потяг-кухня

Фото: Укрзалізниця

У складі поїзда шість вагонів:

  • генераторний вагон;
  • вагон-холодильник із морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон із холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон із гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та помповою станціями.

Ще 23 листопада 2023 року потяг вирушив у перший рейс благодійний поїзд-кухня Food Train, який допоможе із гарячими обідами прифронтовим регіонам Харківської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: