fbpx
Сьогодні
PR 19:13 04 Чер 2024

Як вибрати взуття для активного відпочинку? На що слід звернути увагу?

Незабаром розпочнеться літо, а це означає, що багато юних та дорослих українців будуть все більше вільного часу проводити на свіжому повітрі в колі друзів чи сім'ї. Для того, щоб підтримувати своє тіло в формі, а здоров'я в тонусі особливу увагу варто приділяти активному відпочинку. Однак, щоб ваш відпочинок був безпечним та максимально комфортним, до нього потрібно як слід підготуватися. Чималу роль відіграє правильно підібране взуття. А чи знаєте ви як обрати саме ту, необхідну пару взуття для вашого відпочинку?

Вид спорту, яким ви займаєтесь

Перш за все, вид взуття залежить від виду активності, яким ви бажаєте займатися. Якщо це похід в гори чи мандрівка по пересічній місцевості, то вам варто обрати трекінгові черевики з міцної підошвою, цупким протектором та захистом від вологи. Якщо ж ви вирішили зайнятися бігом, чи прокататися на велосипеді, тоді вам ідеально підійдуть легкі сітчасті кросівки з пружною та гнучкою підошвою. При занятті спортом важливо, щоб взуття було максимально легким і не викликало додаткове навантаження на м'язи ніг. Сітчасте покриття чудово пропускає повітря, тому не дає вашим стопам перегріватися. У випадку, якщо взуття намокло – воно швидко осушується, а його маса залишається сталою.

Одним із найпопулярніших брендів зручного та легкого спортивного взуття є Hoka. Великий асортимент взуття даного виробника ви знайдете за цим посиланням: https://sportano.ua/brendi/hoka.

Зверніть увагу на матеріал

По-друге, звертайте увагу на підошву та матеріал із якого виготовлене взуття. Особливо ці фактори є важливими, якщо ви зібралися вирушити у туристичний похід чи зайнятися бігом по пересічній місцевості.

Підошва повинна мати протектор, щоб забезпечувати надійне зчеплення із поверхнею, проте водночас захищати стопу від проколів та забоїв. Матеріали, з яких виготовлено взуття мають бути водонепроникними та вільно дихати. Це захищатиме шкіру від вологи. Багато виробників застосовують Gore-Tex матеріали, які виконують функцію захисту.

Якщо ви їдете на дику природу, то повинні розуміти, що на ваше взуття будуть впливати такі природні фактори, як: вода, вітер, грязюка, сніг, твердий ґрунт, гостре каміння та інші. Відповідно, взуття повинне захищати вас від усіх вищеперелічених чинників та не зношуватися після першого походу.

Одним із найбільш популярних виробників взуття для туризму є Salewa. Завдяки надійності та комфорту взуття даного бренду носять не лише в горах, а й в умовах міста. Широкий асортимент взуття від Salewa ви знайдете за цим посиланням: https://sportano.ua/brendi/salewa.

Як вибрати взуття для активного відпочинку

Подбайте про свої стопи та щиколотки

Наступним важливим елементом взуття для активного відпочинку є якісна підтримка та амортизація. Зокрема, це важливо при тривалих походах на пересічній місцевості, адже стопа піддається надзвичайно великому навантаженню, а взуття повинно його розподілити рівномірно. При неправильному виборі взуття можуть постраждати ваші гомілковоступневі та колінні суглоби, що призведе до завершення вашої активної туристичної кар'єри. Тому надійне взуття повинне мати анатомічну форму, а також мати елементи підтримки склепіння стопи та амортизаційні вставки на п'ятці та підошві.

І, мабуть, найважливішим фактором надійного взуття для активного відпочинку є те, що воно має бути вже розходженим. Ніколи не одягайте нові, щойно з магазину, кросівки у гірський похід – це зробить цю подорож вашим нічним жахіттям.

Ознайомитись із великим вибором зручного туристичного взуття та придбати його зі знижкою можна за посиланням: https://sportano.ua/brendi/merrell.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: