fbpx
Сьогодні
16:53 04 Чер 2024

У Києві та 7 областях запроваджено аварійні відключення світла, – Укренерго

"Укренерго" застосувало аварійні відключення світла, а згодом і спеціальні графіки для побутових та промислових споживачів у семи регіонах.

Про це повідомили в компанії, пише Рубрика.

Йдеться про Київ та Київську область, а також Донецьку, Житомирську, Миколаївську, Кіровоградську, Харківську та Хмельницьку області.

В «Укренерго» пояснюють: попри неодноразові вимоги до обленерго дотримуватися доведених до областей лімітів, споживання в цих областях продовжило зростати.

Коли споживання значно перевищило ліміти, «Укренерго» вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення. А з 14:50 — спеціальні графіки аварійних вимкнень для побутових та промислових споживачів у цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні для об'єктів критичної інфраструктури.

Ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть вернутися до планових графіків обмежень.

«Нагадуємо, вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак росії на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб усіх споживачів», — йдеться у повідомленні компанії.

Раніше Рубрика повідомляла, що унаслідок перевищення лімітів енергетики у Києві запроваджують екстрені відключення світла.

Нагадаємо, що 4 червня, дефіцит в енергосистемі прогнозується впродовж всієї доби, тому у всіх областях України запроваджуються ліміти споживання електроенергії.

Знову заплановані стабілізаційні відключення світла: обмеження більші, ніж у понеділок – 26% для Києва. Буде залучена світло-сіра зона графіків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: