fbpx
Сьогодні
19:50 04 Чер 2024

У Києві двоє чоловіків напали на волонтерку: розпочато кримінальне провадження

СКРИНШОТ/KOTIK_DZHERSI/INSTAGRAM

Інцидент стався у Києві 2 червня біля зупинки електрички "Куренівка": двоє чоловіків напали на волонтерку та викрикували українофобні вислови. Після того, як жінка почала знімати їх на телефон, один із них вихопив пристрій та вдарив по обличчю.

Про це волонтерка Наталя повідомила у соцмережах, пише Рубрика.

За її словами, 2 червня, після прощання з парамедикинею Іриною Цибух на Майдані Незалежності та волонтерських справ, вона пішки йшла додому від зупинки електрички "Куренівка". При виході з підземного переходу два чоловіки почали звертатися до неї в фамільярному та вульгарному тоні російською мовою.

У Києві двоє чоловіків напали на волонтерку

СКРИНШОТ/KOTIK_DZHERSI/INSTAGRAM

У відповідь на те, що вона не розуміє, чоловік продовжив розмову із використанням нецензурної лексики. Наталя почала знімати те, що відбувалося на телефон.

"Я була вимушена припинити запис, бо чоловік в смугастому плюнув мені в обличчя. Добре, що я була в окулярах. Удвох вони викрикували безперевні погрози в мій бік. Смугастий вирвав телефон з рук і постійно підіймав його вверх, імітуючи кидок об асфальт. Його товариш почав мене відштовхувати й бити. Скидалось на те, що вони збираються піти з моїм девайсом. Я вимагала віддати телефон. Мені вдалося декілька разів проїхатися по пиці смугастого. Він втратив рівновагу і впав. Я отримала від когось з них удари по ногах (гематома, ссадна). Зате, вдалося вирвати свій телефон", — сказала Наталя.

Вона зауважила, що коли піднімалася, то ще раз отримала удар по обличчю, але потім встигла відійти на безпечну відстань. Ще деякий час вона чула погрози й агресивні вигуки, після чого чоловіки пішли.

Як повідомляє Суспільне, волонтерка повідомила, що написала онлайн звернення до поліції та телефонувала в СБУ. Вони підтвердили, що ця ситуація — їхня юрисдикція і попросили написати заяву на їхній імейл.

"Вчора (3 червня — ред.) в Інстаграм мені написала прес-офіцерка Оболонського району і сьогодні (4 червня — ред.) я приїду у відділок поліції. Судово-медичну експертизу не робила. Якщо офіцери поліції скажуть, що її краще зробити — я зроблю", — сказала Наталя.

Правоохоронці за фактом конфлікту розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ — хуліганство. Санкція статті передбачає обмеження волі до 5 років або ув'язнення до 4 років.

Нагадаємо, 1 червня на Староміській площі у Празі двоє російськомовних іноземців напали на волонтерів, які збирали пожертвування для України біля стенда «Празького Майдану».

Одна з волонтерок поширила відео нападу в мережі. На кадрах видно, як чоловік та жінка, що розмовляють російською, намагаються побити волонтерів. Чоловік каже німецькою мовою з російським акцентом, що він «німець».

Чеський портал Novinky писав, що учасники бійки кричали одне на одного російською та українською мовами, билися парасольками, а пізніше вандалізму зазнав стенд «Празького Майдану», біля якого все і сталося.

Поліція Чехії затримала в аеропорту Праги чотирьох іноземців, яких підозрюють у нападі на українських волонтерів, що збирали пожертвування для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: