fbpx
Сьогодні
21:21 04 Чер 2024

У Франції підтвердили інформацію про зустріч Зеленського і Макрона

Фото архівне: ОП

Президент Франції Еммануель Макрон прийме в Єлисейському палаці українського колегу Володимира Зеленського 6 червня. Глава української держави приїде на святкування Дня висадки союзників у Нормандії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на агентство AFP

Макрон прийме Зеленського в Єлисейському палаці, щоб обговорити "потреби України" на тлі повномасштабної агресії росії, повідомили у канцелярії французького президента.

"У той час, коли російські удари неухильно посилюються на лінії фронту і по енергетичній інфраструктурі, обидва президенти обговорять ситуацію на місцях і потреби України", анонсували там.

Серед іншого, дискусії стануть "продовженням Конференції на підтримку України, що відбулася на Єлисейських полях 26 лютого" і під час якої Макрон уперше допустив можливість відправлення західних військ в Україну.

Крім того, вранці 7 червня Президента України приймуть у парламенті Франції — Національній Асамблеї. Там Зеленський має виступити з промовою перед зустріччю з президенткою Асамблеї Яель Браун-Піве.

Раніше Макрон анонсував візит президента України до Франції з нагоди 80-ої річниці висадки союзних військ у Нормандії. Міжнародна церемонія відбудеться 6 червня в Сен-Лоран-сюр-Мер, на пляжі Омаха.

Очікується, що на церемонії в Нормандії будуть присутні глави багатьох держав.

Росія отримала запрошення взяти участь у пам'ятних заходах, щоб вшанувати важливість самовідданості та жертв радянських народів під час Другої світової війни. Однак російського лідера Володимира Путіна не запросили на захід через війну в Україні.

Раніше Politico з посиланням на джерела повідомило, що Зеленський має намір приїхати у Францію на День висадки десанту у Другій світовій війні, а потім вирушити в Італію на саміт "Великої сімки". Під час поїздок проситиме в партнерів НАТО збивати російські ракети та фінансувати Україну із заморожених активів рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: