fbpx
Сьогодні
08:44 04 Чер 2024

Сили протиповітряної оборони вночі збили половину безпілотників ворога та під ранок - 2 "Іскандери-К"

Ілюстративне фото NATO

У ніч на 4 червня та під ранок російсько-окупаційні війська завдали удару по Україні крилатими ракетами та безпілотниками: силам протиповітряної оборони вдалося збити два "Іскандери-К" та половину БпЛА.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм командувача Повітряних Сил Миколи Олещука.

Генерал розповів, що близько до опівночі, противник застосовував чотири безпілотні літальні апарати (тип встановлюється) на північному напрямку.

"Два – знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони на Чернігівщині, ще два – припинили своє існування самостійно", зазначив командувач.

Окрім того, як повідомив генерал, уночі ворог запустив по Дніпропетровській області дві крилаті ракети "Іскандер-К", випущеними з території окупованого Криму.

"Обидві ракети збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил на Дніпропетровщині", зауважив Олещук.

Атака росією низки регіонів країни з 3 на 4 червня

Спочатку повітряники повідомили про загрозу для ворожого ракетного удару. Повітряну тривогу оголосили у Черкаській, Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Запорізькій та Херсонській областях.

Згодом очільник Дніпропетровської області повідомив про відбиття атаки ворога по Дніпру. Унаслідок падіння уламків збитих повітряних цілей отримали пошкодження цивільна інфраструктура, автомобілі. Окрім того, зафіксували поранення 6 людей, серед яких діти.

Нагадаємо, що у ніч на 1 червня російські загарбники запустили по Україні крилаті ракети Х-101, ракети "Калібр" та ударні безпілотники типу. Ціллю ворога були енергетичні об'єкти у п'яти областях країни.

Наслідки атаки ворога:

Загалом окупанти використали для нападу 100 ракет та дронів-камікадзе: силам протиповітряної оборони вдалося знищити понад 80 цілей ворога.

Варто додати, що від початку повномасштабної російської агресії окупаційні війська вже майже 180 разів атакували українські теплові електростанції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: