fbpx
Сьогодні
10:23 04 Чер 2024

Сплюндрування Меморіалу Шоа та "труни" біля Ейфелевої вежі можуть бути спецоперацією рф, - ЗМІ

Фото: DR

У доповідній записці управління безпеки Паризького регіону йдеться, що чоловіки, що напередодні встановили фальшиві "труни" біля Ейфелевої вежі в столиці Франції, були пов'язані з людиною, яку підозрюють у причетності до групи, що раніше сплюндрувала меморіал на честь Праведників світу у Парижі.

Про це пише видання Le Monde, передає Рубрика.

"Вміст телефона одного з підозрюваних та заяви, зроблені трьома затриманими, дали змогу встановити, що вони контактували з людиною, яку підозрюють в участі в іншій ймовірній операції втручання: пошкодженні Стіни Праведників на Меморіалі Шоа в Парижі", – йдеться у публікації.

Зазначається, що цей 34-річний громадянин Болгарії, підозрюваний в акті вандалізму на Меморіалі, досі не заарештований.

У справі з "трунами" під слідством перебувають водій фургона, якого заарештували біля Ейфелевої вежі, та двоє чоловіків, який затримали згодом на автовокзалі.

Одному з них 16 років, він має українське громадянство, другий німець – йому 25 років. Вони зізнались, що їм заплатили 400 євро.

Слідство зосереджується на версії операції з дестабілізації, яка координувалася з-за кордону, і є докази, які вказують на росію.

Зокрема, через кілька днів після виявлення на меморіалі червоних відбитків долонь відповідні фотографії були опубліковані в соцмережі Х в акаунтах, які належать до російської мережі дезінформації "Двійник".

Фотографії пошкоджень також були поширені мережею фейкових акаунтів Doppelganger.

Головна версія слідства у цій справі вказує на операцію під керівництвом російських спецслужб ФСБ, сказано у статті.

Як повідомляла Рубрика, у Парижі влаштували антиукраїнську провокацію – п'ять трун з написом "Французькі солдати з України" були виявлені біля підніжжя Ейфелевої вежі.

Прокуратура розпочала розслідування з метою виявлення можливого іноземного втручання.

Як повідомляла Рубрика, незабаром Франція може спрямувати військових інструкторів в Україну, попри побоювання деяких союзників і критику з боку російської федерації.

Париж може оголосити про своє рішення під час візиту президента Володимира Зеленського.

Ініціатива Макрона

Кілька місяців тому президент Франції Еммануель Макрон був першим західним лідером, який припустив можливість відправки західних військ в Україну.

Тоді глава французької держави назвав умови, за яких ця ініціатива може бути реалізована. Зокрема, відправка військ може відбутися в разі нового нападу росіян на Одесу або Київ.

Проте цими днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив, що Франція вирішила направити своїх інструкторів до України.

Проте у міністерстві оборони Франції не підтвердили інформацію про відправлення своїх військових інструкторів до України. У відомстві зазначають, що це питання ще опрацьовують.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: