fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:42 04 Чер 2024

Співробітники СБУ затримали колаборанта, який готував теракти у Запоріжжі

Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента ФСБ РФ. Колаборант готував підриви автомобілів співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Запоріжжі, а також шпигував за трансформаторними підстанціями у місті.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Рубрика.

За вказівкою ФСБ фігурант мав виявити транспортні засоби співробітників ТЦК, а потім встановити під ними саморобні вибухові пристрої дистанційного керування.

Щоб ідентифікувати потенційні цілі, агент щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів й очікував детальні інструкції щодо часу і способів вчинення терактів із використанням вибухівки.

Російського агента затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу об'єкта Сил оборони.

У нього вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Фото: СБУ

Також СБУ провела додаткові заходи для убезпечення місць перебування та маршрутів пересування військовослужбовців Збройних сил України.

Окрім того, СБУ встановила, що фігурант шпигував за трансформаторними підстанціями Запоріжжя.

За даними слідства, агентом виявився охоронець місцевої енергокомпанії, якого ФСБ дистанційно завербувала у квітні цього року.

У поле зору агресора він потрапив через свою доньку, яка проживає в москві та співпрацює з російською спецслужбою.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України закликала українців повідомляти про зрадників та колаборантів, скориставшись для цього чатботом СБУ Stop russian war. Через нього швидко та безпечно можна передати відповідну інформацію.

Також, у Міністерстві цифрової трансформації у грудні минулого року закликали українців згадати про чатбот єВорог, в якому можна сповістити про розташування техніки та особового складу російських загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: