fbpx
Сьогодні
08:59 04 Чер 2024

Шмигаль заявив, що уряд планує скасувати ввізне мито та ПДВ на все енергетичне обладнання

Фото: Урядовий портал

Кабінет Міністрів має намір скасувати ввізне мито й ПДВ на все енергетичне обладнання задля забезпечення громадян та бізнесу альтернативними джерелами енергії.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

"Уряд сприятиме створенню альтернативної генерації в Україні. На сьогоднішній нараді обговорили необхідні для цього кроки. Заслухав доповіді першої віцепрем'єр-міністерки Юлії Свириденко та міністра енергетики Германа Галущенка", – написав він.

Шмигаль поінформував, що:

"Під час наради представники уряду розглянули можливість скасування ввізного мита й ПДВ на все енергетичне обладнання та комплектуючі до нього, а також спрощення митних процедур для його ввезення".

За його словами, це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії.

Прем'єр-міністр нагадав, що Кабмін працює над децентралізацією енергосистеми.

Він зазначив, що триває діалог із партнерами про поставки:

  • дизель-генераторів,
  • когенераційних установок,
  • мобільних котелень.

Насамперед для прифронтових регіонів.

"Дав доручення опрацювати питання надання пільгових кредитів на генеруюче обладнання. Міненерго також доручено спільно з партнерами опрацювати питання щодо встановлення газопоршневих установок у кожному обласному центрі. Росія робить усе, щоби знищити нашу енергосистему. Ми докладаємо максимум зусиль, аби підготуватися до складного опалювального сезону", – додав він.

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, що імпортують 80% власного обсягу споживання електроенергії.

Нагадаємо, з 1 червня Кабінет Міністрів підвищить ціну на електроенергію для населення. Відтепер новий тариф — 4,32 грн/кВт.

Додаткові кошти, які отримають енергетики за рахунок підвищення тарифу на електроенергію для населення, будуть спрямовані на ремонтну кампанію та відновлення державної генерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: