fbpx
Сьогодні
17:59 04 Чер 2024

Російські військові продовжують наступати східніше Часового Яру, – Волошин

Фото: Генштаб

Російські окупанти продовжують наступати східніше Часового Яру, що на Донеччині. Також ворог атакує в напрямку Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, пише Рубрика, посилаючись на Суспільне.

"Російські військові продовжують наступати східніше міста Часів Яр. Вони посилено атакують у напрямку Часового Яру, українські бійці відтісняють російських військових. Останнім часом російські війська йдуть колонами на місто, застосовуючи бронетехніку", — розповів Назар Волошин.

За даними речника, українські війська минулої доби, 3 червня, зупинили сім спроб армії рф прорвати українську оборону в районах Калинівки, Новий, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Втрат позицій українською стороною не було.

"Від початку цієї доби українські військові відбивають російські штурми в районі Кліщіївки. Українські бійці на окремих напрямках посилюють позиції. Російські солдати намагаються штурмувати Часів Яр в районі кварталу "Новий" та мікрорайону "Канал". Також російська армія атакувала в напрямку Іванівського, Кліщіївки, Андріївки", — уточнив Назар Волошин.

Як зазначив речник, за минулу добу на цьому напрямку зафіксовані 1099 мінометних і артилерійських обстрілів. Лише в район Часового Яру зафіксовані 246 обстрілів. Більша частина обстрілів приходиться саме на Південну частину Часового Яру.

Вчора, 3 травня, на напрямку Часового Яру українські бійці знищили 80 бійців армії рф та 123 поранили. Також знищена одна бронемашина "Тайфун-К", якою російські військові намагалися штурмувати.

"Під Часовим Яром знищили броньований автомобіль "Тайфун-К", яким російські військові дуже пишаються", — каже речник.

Ситуація на фронті у Донецькій області

Станом на 4 червня минулої доби загалом на різних напрямках фронту сталося 124 бойових зіткнення Сил оборони з російськими окупантами:

  • на Краматорському напрямку російські загарбники п'ять разів атакували наші позиції в районах Калинівки, Іванівського та Кліщіївки. Ситуація напружена. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації ситуації на даному напрямку.
  • на Покровському напрямку російські загарбники 35 разів атакували наші позиції в районах Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новопокровська, Новоселівки Першої, Калинового, Нетайлового та Невельського. 26 атак відбито нашими захисниками. Напруженої залишається обстановка поблизу Новоолександрівки та Новоселівки Першої, де іще триває дев'ять боєзіткнень. Наші захисники стримують ворога.
  • на Курахівському напрямку 10 спроб противника наблизитися до наших позицій в районах Красногорівки, Парасковіївки та Водяного були безуспішними.

Російсько-окупаційні війська ставлять собі за мету захопити міста Часів Яр Донецької області та Вовчанськ на Харківщині.

Останні тижні армія рф посилила свій тиск на напрямку Часового Яру.

За оцінкою британської розвідки, загальна кількість російських втрат убитими і пораненими з початку повномасштабної війни, ймовірно, досягла 500 тисяч осіб, що, ймовірно, є відображенням виснажливого наступу, яке російська федерація продовжує вести на широкому фронті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: