fbpx
Сьогодні
11:59 04 Чер 2024

Німеччина замовить додаткові 200 тисяч артснарядів у Rheinmetall, - ЗМІ

Фото: BNS

Німецька армія хоче замовити у виробника зброї Rheinmetall на 200 тисяч артилерійських снарядів більше, ніж планувала.

Про це йдеться в листі Міністерства оборони Німеччині до парламентського комітету з питань бюджету, повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

Німеччина планує отримати 200 тисяч додаткових 155-мм артилерійських снарядів вартістю близько 880 млн євро в рамках рамкової угоди з оборонною компанією, йдеться в листі.

Німецька армія вже погодилася на угоду вартістю 1,2 мільярда євро на кілька сотень тисяч снарядів, запалів і зарядів.

Нові снаряди призначені для поповнення армійських складів, оскільки Німеччина допомагає постачати зброю Україні, яка бореться з російськими військовими, що вторглися у 2022 році.

У той час як західні уряди посилюють свої армії та поповнюють запаси після постачання зброї Києву, компанія Rheinmetall, чия ринкова вартість зросла більш ніж у чотири рази з початку війни в Україні, бачить різке збільшення замовлень.

Розміщуючи замовлення, Міністерство оборони Німеччини також хоче гарантувати, що Rheinmetall зможе встановити нову виробничу лінію в центральнонімецькому місті Унтерлюсс.

Нагадаємо, що наприкінці квітня уряд Німеччини прозвітував про чергову партію військової допомоги Україні. До неї серед іншого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, зокрема зенітний ракетний комплекс SKYNEX із боєприпасами, снаряди й бронетехніка.

Замовлення у Rheinmetall

Раніше компанія повідомляла, що одна з країн-членів НАТО замовила постачання артилерійських боєприпасів на майже 300 мільйонів євро. Поставки здійснюватимуться в період з 2024 по 2028 рік.

"Необхідність поповнити запаси боєприпасів збройних сил унаслідок війни в Україні принесла Rheinmetall великі замовлення в галузі артилерійських боєприпасів", – заявили в компанії.

При цьому там зазначили, що нові замовлення ще раз підкреслюють провідну технологічну позицію Rheinmetall у розробці та виробництві боєприпасів у Європі.

Крім того, одна з країн Європи замовила у Rheinmetall снаряди для ППО на сотні мільйонів євро. Йдеться про боєприпаси для систем Skynex.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: