fbpx
Сьогодні
09:45 04 Чер 2024

Канада на Саміті миру зосередиться на поверненні викрадених українських дітей, - Трюдо

English version here

Фото: REUTERS

Під час майбутнього Саміту миру у Швейцарії пріоритет для Канади це повернення додому незаконно вивезених росією з України дітей.

Про це в Оттаві заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Рубрика.

"Через два тижні я буду у Швейцарії, де говоритиму із глобальною спільнотою про важливість досягнення прогресу у мирному процесі. Я зверну особливу увагу на повернення дітей, яких Росія викрала з України", – сказав Трюдо.

Він також пообіцяв Україні "усе необхідне" для досягнення нею перемоги у війні із Росією.

"Канада була поруч із Україною та українцями й продовжить надавати підтримку: як військову, так й інфраструктурну, а також усе необхідне, аби Україна не лише перемогла у цій війні, але й продовжила процвітати й лідирувати у майбутньому", – зазначив прем'єр-міністр.

Як повідомлялось, голова уряду Канади Джастін Трюдо заявив, що братиме участь у Саміті миру в Швейцарії у червні цього року.

"Перший мирний саміт для України відбудеться у червні, і Канада буде там", – написав Трюдо.

За його словами, він із нетерпінням чекає можливості приєднатися до інших світових лідерів задля просування спільної мети – справедливого та тривалого миру в Україні.

Зазначимо, що після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада вже надала Україні різноманітної фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги на понад 10 млрд дол США.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська Формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв'язаної Росією війни.

Нагадаємо, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Було спільно підготовано Рамковий документ Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Це установчий документ, що визначає її мандат, цілі, керівні принципи та напрями діяльності.

Також у ньому пояснюється, що передбачає членство в коаліції, та окреслюються шляхи, як країни можуть брати участь у її роботі. Кожна держава самостійно може визначити сфери, у яких хоче діяти, або навіть узяти на себе лідерство з огляду на свій досвід, експертизу та ресурси.

Коаліція зосередиться на таких основних цілях:

  • координація спільних зусиль,
  • обмін інформацією, зокрема на рівні розвідок, для покращення розуміння та реагування на злочинні дії Росії,
  • об'єднання можливостей України, держав-партнерів та міжнародних організацій для підтримки цілей коаліції,
  • активізація та координація дій, спрямованих на міцну спільну адвокацію та комунікацію.
Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: