fbpx
Сьогодні
13:58 04 Чер 2024

Кабмін продовжив на три місяці відстрочки від мобілізації

Уряд на три місяці автоматично продовжив відстрочки від мобілізації. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Мінекономіки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал постійного представника Кабміну у Верховній раді Тараса Мельничука.

Таким чином, бронювання автоматично продовжується на три місяці для тих, у кого не закінчився її строк на момент ухвалення постанови, тобто 7 травня.

Як зазначив Мельничук, постанова стосується бронювання в рамках відповідних рішень Мінекономіки, згідно з постановою КМУ від 27 січня 2023 року № 76 "Деякі питання реалізації положень Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час".

Зауважимо, раніше Кабмін ухвалив рішення про автоматичне продовження бронювання на місяць. Втім, сьогодні цей термін збільшили.

Нагадаємо, у міністерстві економіки України заявили, що уряд працює над створенням механізму електронного бронювання.

Бронювання від мобілізації

Нагадаємо, працівники критично важливих підприємств, органів державної влади можуть бути заброньовані від мобілізації. Зараз це регулюється постановою Кабміну від 27.01.2023 року №76.

Однак Верховна рада ухвалила закон про нові порядки військової служби, мобілізації та військового обліку.

Кабмін протягом місяця з дня публікації закону (з 17 квітня) повинен визначитися з новим порядком бронювання. Зараз уряд працює над розробкою відповідних актів.

У перехідний період Кабмін 7 травня продовжив ще на один місяць строк дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним рішеннями Міністерства економіки.

Зазначимо, закон про мобілізацію, який підписав президент Володимир Зеленський, визначає право на бронювання, зокрема, для держслужбовців категорій "А", "Б" і "В", а також не більше ніж 50% військовозобов'язаних в органах місцевого самоврядування.

Крім того, відстрочку зможуть отримати:

  • працівники Нацполіції, НАБУ, ДБР, прокуратури, БЕБ, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби України, Служби судової охорони судів і деяких інших органів правоохоронної системи;
  • працівники підприємств, установ та організацій, які виконують мобілізаційні завдання;
  • працівники критично важливих для забезпечення потреб війська та економіки чи населення підприємств.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: