fbpx
Сьогодні
19:00 04 Чер 2024

Ісландія внесе до Фонду підтримки енергетики України додаткові 667 тисяч євро

Фото: Міненерго

Внесок Ісландії у Фонд підтримки енергетики України зросте до понад 2,7 мільйона євро. Це вже другий внесок країни.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України, пише Рубрика.

Попереднього разу Ісландія перерахувала до Фонду понад 2 мільйони євро. Отже, загальна сума внеску цієї країни – партнера до Фонду зросте до 2,72 млн євро.

«Ми дякуємо партнерам з Ісландії за допомогу українській енергетиці у ці складні часи. Фонд підтримки енергетики – це ефективний інструмент, який дозволяє закуповувати необхідне обладнання для ремонтів і відновлення об'єктів, пошкоджених російськими атаками», – наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України був створений за спільної ініціативи Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон навесні 2022 року. За останні декілька тижнів внесли кошти чи задекларували наміри про внески до Фонду також Австралія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Данія.

Загальна сума внесків становить понад 494 мільйони євро.

Раніше Рубрика повідомляла, що у Стокгольмі Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Ісландії Б'ярні Бенедіктссон підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Ісландія зобов'язалася надавати всебічну та довгострокову економічну, гуманітарну й оборонну підтримку Україні, а також сприяти її майбутньому членству в ЄС і НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: