fbpx
Сьогодні
Фото 10:22 03 Чер 2024

З'явились фото наслідків удару по базі відпочинку в Харківській області

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Російські війська у  ніч на 3 червня завдали ракетних ударів по базі відпочинку у селі Дачне Чугуївського району Харківської області. Внаслідок обстрілу є загиблий та постраждалі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал Харківської обласної прокуратури.

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Внаслідок обстрілу загинув 45-річний чоловік, який був внутрішньо переміщеною особою з Донецької області. Також поранення отримали співробітники бази відпочинку:

  • жінка 35 років;
  • 42-річний чоловік.

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Згідно з попередніми даними, ворог обстріляв населений пункт пʼятьма ракетами типу С-300.

Ракети, своєю чергою, були запущені з території Бєлгородської області.

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Нічний обстріл Харківщини

Раніше повідомлялося, що невдовзі після опівночі 3 червня стало відомо про вибухи, які було чути в Харкові. Тоді зазначалося, що вибухи могли пролунати за межами міста.

У цей час в області було оголошено повітряну тривогу.

Варто зауважити, що приблизно за пів години до цього в командуванні Повітряних сил ЗСУ попереджали про фіксацію активності ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку. Так, військові заявили, що є загроза застосування окупантами авіаційних засобів ураження.

Додамо, що начальник харківського гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник (генерал Марсель) у своєму Telegram також заявив про загрозу повітряних ударів.

"Мешканці міста Харків та харківської області – перебувайте в укриттях!.. Пуски ворожих ракет продовжуються – перебувайте в укриттях", – йдеться в його публікаціях о 00:03 та 00:17 відповідно.

Пізніше стало відомо про те, що ворог обстріляв вищезгадану базу відпочинку.

Попередні обстріли Харківської області

Нагадаємо, місто Харків та область перебувають під регулярними ударами з боку російських загарбників. Останні місяці ворог сконцентрувався по атаках на об'єкти енергетики та критичної інфраструктури регіону, проте також активно обстрілює суто цивільні об'єкти, житлові будинки тощо.

Так, наприклад, 25 травня окупанти керованими авіабомбами вдарили по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові, в результаті загинули 19 людей і ще 54 отримали поранення. Додамо, того ж дня ворог повторно вдарив по Центральному парку міста.

А 31 березня російські терористи випустили по Харкову зенітні ракети С-300 – внаслідок атаки була частково зруйнована п'ятиповерхівка, було влучання на територію підприємства, загинули 5 громадян, постраждали 25 осіб, серед них дві дитини.

Як повідомлялося, 19 травня російські війська обстріляли "Іскандерами" зону відпочинку у Черкаській Лозовій Харківського району. Загинули семеро людей, зазнали поранень – 28, у тому числі працівники поліції та швидкої допомоги, які прибули після першого удару.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: