fbpx
Сьогодні
09:59 03 Чер 2024

Взяла висоту у два метри: Магучіх підкорила етап "Діамантової ліги" у Швеції

English version here

Фото: Associated Press

Українська спортсменка Ярослава Магучіх у Швеції підкорила етап "Діамантової ліги", взявши висоту у два метри.

Про це повідомляє "Суспільне.Спорт", передає Рубрика.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула золото на етапі Діамантової ліги у Стокгольмі. Українка перемогла у стрибках у висоту, з другої спроби взявши позначку у два метри.

Ярослава пропустила дві перші висоти, одразу взяла планки 1.90 та 1.94 м. Тоді як висота у 1.97 підкорилася українці лише з третьої спроби.

Водночас Магучіх з другого разу подолала планку два метри. Підсумкову перемогу визначила сукупність показників.

Магучіх стала єдиною легкоатлеткою, котрій підкорилася висота у 2.00 м.

Друге місця посіла німкеня Імке Оннен подолавши 1.94 м.

Своєю чергою, ще одна українка, Ірина Геращенко подолала позначку у 1.94 м, та посіла третє місце.

Вперше в сезоні серії в стрибках у висоту виступали одразу три українки. Свій другий етап цього року проводили Юлія Левченко та Геращенко, яка виборювала "срібло" на травневих змаганнях у Досі.

Нині це вже 14-та перемога Ярослави Магучіх на рівні Діамантової ліги.

Довідка

Діамантова ліга — легкоатлетичні змагання, засновані 2010 року Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. Діамантова ліга замінила іншу серію змагань, Золоту лігу, старти в якій проводилися в період з 1998 до 2009 року.

Як повідомлялось, українська стрибунка Ярослава Магучіх опинилася серед 11 номінанток престижної премії "Найкраща легкоатлетка світу-2023", яких визначила Міжнародна федерація легкої атлетики.

Також стрибунка у висоту Ярослава Магучіх визнана найкращою спортсменкою України у 2023 році за версією Національного олімпійського комітету.

Нагадаємо, що у березні в Брюсселі українській стрибунці у висоту Ярославі Магучіх, яка стала єдиною легкоатлеткою, якій підкорилася висота 2.00 м, вдалося здобути золоту медаль на етапі "Діамантової ліги".

Окрім того, у вересні українська легкоатлетка після двох срібних медалей тріумфувала на світовій першості. Вона вперше за свою кар'єру стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту та другою українкою, яка здобула цей титул.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: