fbpx
Сьогодні
Фото 13:27 03 Чер 2024

ВДНГ оголошує літній сезон читацьким: що відомо

Цьогорічне "Літо на ВДНГ" буде читацьким. Теплий сезон Експоцентр розпочав проведенням "Книжкової країни" й уже встиг анонсувати дати наступного фестивалю – 26–29 вересня. Тож природно, що саме тема книг тепер стала ключовою для комплексу.

Про це інформує Рубрика.

Результати дебютної "Книжкової країни" демонструють актуальність літературної теми: за 4 дні подію на ВДНГ відвідало майже 70 тисяч гостей, які придбали близько 85 тисяч книжок.

Тема читання чудово поєднується з місією ВДНГ бути місцем не тільки відпочинку та перезавантаження, але й розвитку. Через книги передаються історія, традиції та цінності суспільства з покоління в покоління. Вони допомагають зберегти нашу спадщину і збагатити суспільство культурно.

Тому весь сезон на центральній алеї ВДНГ відвідувачів зустрічатимуть тематичні афіші локацій Експоцентру з рекомендованою літературою від команд локацій та відомих українців.

Так, наприклад, тут розмістилися книжкові поради від:

  • фронтвумен гурту "Крихітка" Саші Кольцової,
  • співачки Jamala,
  • головної редакторки видавництва ArtBooks Марії Курочкіної,
  • авторки блогу про столицю thekyivlover Луїзи Алябʼєвої,
  • дитячого письменника Сашка Дерманського,
  • головного редактора Музею науки Юрія Марченка та інших.

Кожен зможе обрати собі щось до душі – адже книги підібрано з урахуванням тематики локації: тут є і дитяча література, і рекомендації для тих, хто цікавиться історією Києва, спортом, рослинами, мистецтвом, автомобілями. Загалом зібрано список з понад 50 книжок на різноманітні теми.

Знайомство зі згаданими книжками можна розпочати просто на локаціях, під які, власне, і підбиралися рекомендації.

До прикладу, в Саду Гамаків уже чекає мінібібліотека, у якій можна знайти "Марсіани на Хрещатику" Віри Агеєвої, а в Kitchen&Garden – зануритися у події роману з елементами магічного реалізму "Спитайте Мієчку" Євгенії Кузнєцової або почитати "Тільки нікому про це не кажи" Ірени Карпи.

В Оранжереї ж зібрали літературу про рослини й внутрішню гармонію, а також – цілу мінібібліотеку книжок про Крим: це ініціатива "Книжкової країни" та співачки Jamala.

Розробленням програми проєкту займається кураторка Читацького сезону на ВДНГ –  українська поетеса Тетяна Власова.

Програма охоплюватиме книжкові події різних форм:

  •  інформаційно-пізнавальні (презентації книг, поетичні квартирники, постійні виставки;
  • діалогові (зустрічі з письменниками та гравцями книжкової індустрії, бесіди, дискусії);
  • ігрові (флешмоби, розважальні заходи за участю письменників).

Серед уже анонсованих подій – вечір поезії "Любити" спільно з видавництвом «Книголав» (23.06), зустріч із книжковою блогеркою Тетяною Гонченко в "Колі натхнення" (10.06).

Генеральні партнери Читацького сезону на ВДНГ Visa та ПриватБанк підготували бонуси для гостей Експоцентру: -5% за оплати карткою Visa та -10% – карткою Visa від ПриватБанку. Знижки діють на паркування, вхідні квитки в Оранжерею, оренду барбекю-зони, купівлю на фудкортах, позначених відповідною позначкою.

За розкладом найближчих подій можна слідкувати на сайті, а також в Instagram і Facebook комплексу. Вхід на територію ВДНГ вільний.

Як повідомлялось, за ініціативи української співачки кримськотатарського походження Джамали та фестивалю "Книжкова країна" в Оранжереї "Виставки досягнень народного господарства" (нині "Експоцентру України") міста Києва з'явився кримський куточок.

Нагадаємо, українці, які досягли 18-річного віку, зможуть отримати державну допомогу на придбання книжкових видань державною мовою.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: