fbpx
Сьогодні
20:59 03 Чер 2024

Україна повернула з окупації ще шістьох дітей, троє з яких – напівсироти

Фото: Depositphotos

Команда благодійників із Save Ukraine повернула з окупації ще шістьох українських дітей, троє з яких — з багатодітної родини, де від російського снаряда загинув батько.

Про це у Telegram повідомив засновник і керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба, пише Рубрика.

Благодійники допомогли виїхати родинам 1-2 червня. Батько однієї багатодітної сім'ї на очах у своїх трьох дітей загинув від російського снаряда, який влучив у подвірʼя родини. Як зазначають у Save Ukraine, діти досі не можуть повірити, що тата більше нема.

Діти з іншої сімʼї кілька разів були свідками того, як російські солдати били й катували їхнього батька. Молодший син припинив розмовляти після цього. Росіяни також погрожували й самим дітям.

"Діти з іншої сімʼї декілька разів ставали свідками того, як російські військові били й катували їхнього батька. Молодший син родини після побаченого навіть перестав розмовляти. Але побиттям усе не закінчилося: росіяни регулярно погрожували безпосередньо дітям. Вони їм казали, що батька вбʼють, маму змусять обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат. І жити в таких умовах вже було неможливо", — розповідають волонтери.

Микола Кулеба повідомив, що команда Save Ukraine змогла повернути в Україну вже 356 дітей, з яких 90 — діти-сироти.

Як повідомлялося, за офіційними даними української влади, з 24 лютого 2022 року з України до Росії депортували 19 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України. Повернути в Україну поки що вдалося понад 380 дітей.

17 березня 2023 року Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт президента РФ путіна та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах – депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Нагадаємо,  представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія.

Також Сполучені Штати Америки офіційно стали державою-членом коаліції, яка виступає за безпечне повернення в Україну дітей, незаконно депортованих і переміщених російською федерацією в умовах війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: