fbpx
Сьогодні
22:53 03 Чер 2024

Швейцарія мобілізувала 4 тисячі військових для охорони Саміту миру щодо України

Армія Швейцарії мобілізує 4 000 військовослужбовців. Вони будуть допомагати з охороною саміту миру, який Україна організовує 15-16 червня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на El Mundo.

Як пише видання, швейцарська армія з понеділка мобілізувала близько 4 000 військовослужбовців. Вони будуть допомагати у забезпеченні безпеки мирного саміту щодо України, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському місті Бюргеншток. Саміт мають відвідати лідери 160 країн світу.

Військові, які будуть діяти до 19 червня, надаватимуть підтримку поліції у виконанні таких завдань, як охорона критично важливих об'єктів, спостереження за повітряним простором і логістика.

Також уряд Швейцарії повідомив, що з 13 по 17 червня в районі саміту діятимуть певні обмеження повітряного простору. Це стосуватиметься некомерційних польотів і польотів безпілотників та інших безпілотних об'єктів. Район буде постійно патрулюватися винищувачами F/A 18.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: