fbpx
Сьогодні
14:38 03 Чер 2024

Плетенчук: українські морські піхотинці на острові Нестрига утримують позиції

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції на острові Нестрига на Херсонщині, не дивлячись на атаки російських військ.

Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Рубрика.

"Серед тих штурмів, які відбулися на Херсонщині, вони знову згадали про Нестригу. Цей штурм був безуспішний. Втрат позицій не було. Але тримати там оборону там досить складно, тому що населеного пункту немає, забудови, споруд там немає. Але українські морпіхи роблять неможливе, і продовжують там утримувати плацдарм, незважаючи на численні атаки з боку ворога", – сказав він.

За словами Плетенчука, на півдні за минулу добу було 12 штурмів українських позицій з боку противника.

"Зменшилася кількість штурмів останні дві доби. Якщо раніше було 15-20, то вчора було 12. З них половина — це Оріхівський напрямок, половина — це Дніпровський напрямок, тобто Херсонщина", – уточнив він.

Плетенчук розповів, що на південному напрямку ворог довгий час накопичував ресурс, але останнім часом "видихнувся".

Зокрема, росіяни мають втрати на цьому напрямку, які обраховуються ротою, "половина яких безповоротні".

Як повідомляв Укрінформ, Плетенчук не виключав, що росіяни посилюватимуть атаки на острів.

Фото: скриншот з мапи DEEPSTATEMAP.LIVE

Нагадаємо, 30 травня Дмитро Плетенчук повідомляв, що війська російської федерації після тривалої паузи знову пішли на штурм острова Нестрига на лівобережжі Херсонщини.

За словами Плетенчука, Нестрига має тактичне значення, оскільки не дозволяє росіянам наближатися до позицій українських військ.

Зазначимо, що 28 квітня головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Херсонському напрямку українським підрозділам вдалося просунутися в районі Великанського і встановити контроль над островом Нестрига.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції на лівому березі Херсонщини, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Так в Козачих Лагерях на лівобережжі Херсонської області знову майорить український прапор. Його підняли морські піхотинці однієї з бригад, таким чином давши відповідь на ворожу ІПСО про те, що ЗСУ "вийшли з Кринок".

Зазначається, що на лівобережжі з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога, тому окупанти змушені підтягувати ресурси з тилу.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Нагадаємо, раніше кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінювалася у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: