fbpx
Сьогодні
Фото 15:58 03 Чер 2024

На Донеччині війська рф обстріляли Михайлівку: двоє загиблих, один поранений

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін

Унаслідок обстрілів російською армією села Михайлівка у Донецькій області дві людини загинули, серед них 12-річний хлопець. Ще один цивільний зазнав поранень.

Про це у Телеграмі повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, передає Рубрика.

"2 людини загинули і 1 поранена внаслідок обстрілів Михайлівки Новогродівської громади. Серед загиблих — 12-річний хлопець. Зранку росіяни скинули на село керовану авіабомбу, а через півтори години повторили удар", – написав очільник області.

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін

Він зазначив, що у результаті обстрілів в селі пошкоджені щонайменше п'ять будинків.

"Вже завтра Україна відзначатиме День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, — а сьогодні до цього сумного списку додалося ще одне ім'я", – написав Філашкін.

Загалом Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об'єкти.

Минулої доби, 2 червня, російські загарбники завдали поранень п'ятьом жителям Донецької області.

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін

"Протягом доби росіяни здійснили 1982 обстріли. Поліція задокументувала воєнні злочини РФ. Влучання зафіксовані у 12 населених пунктах: містах Білозерське, Залізне, Костянтинівка, Курахове, Торецьк, селищах Райгородок, Ямпіль, селах Вовче, Ганнівка, Карпівка, Нове, Старий Караван", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що руйнувань зазнали 22 цивільні об'єкти – 10 житлових будинків, котельня, гаражі, автотранспорт, критична інфраструктура.

Зокрема, у Білозерському внаслідок обстрілів травмовані двоє цивільних, пошкоджені чотири багатоквартирних будинки.

З артилерії окупанти накрили Залізне, де поранили двох мирних жителів, пошкодили дві приватних оселі, адмінбудівлю, котельню.

Ще одну людину поранено у Вовчому, пошкоджений приватний будинок.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У Донецькій області через погіршення безпекової ситуації у зв'язку з ворожими обстрілами вирішено вивезти дітей з міста Лиман та шести сіл.

"Безпекова ситуація у регіоні за останній тиждень значно погіршилася… З огляду на постійні важкі обстріли, на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС прийняли важливе рішення про евакуацію родин із дітьми з деяких населених пунктів області. Зокрема, необхідно вивезти дітей з Лиману, сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки Лиманської громади, села Прогрес Гродівської громади та селища Зоря Іллінівської громади", – йдеться у повідомленні Донецької ОВА.

Зазначається, що наразі в обласній військадміністрації чекають на погодження цього рішення від Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Влада області вкотре закликала населення евакуюйтесь до безпечніших регіонів України.

"Перебуваючи в області, ви ризикуєте своїм життям та життями своїх близьких", – наголосили в ОВА.

Нагадаємо, російські війська у  ніч на 3 червня завдали ракетних ударів по базі відпочинку у селі Дачне Чугуївського району Харківської області.

Внаслідок обстрілу є загиблий та постраждалі.

Згодом з'явились фото наслідків удару по базі відпочинку в Харківській області.

Окрім цього, на Херсонщині росіяни обстріляли два села, є поранені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: