Новини

Литва підписала контракт з Rheinmetall щодо будівництва заводу з виготовлення зброї

Міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте підписала угоду з німецьким гігантом військової промисловості Rheinmetall на €180 мільйонів щодо розвитку його співробітництва з Литвою, будівництво збройного заводу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу відомства.

«Будівництво заводу Rheinmetall у Литві є надзвичайно значущим кроком до задоволення нагальних потреб оборони та безпеки нашої країни. Це допоможе забезпечити безперебійний доступ до необхідної зброї та боєприпасів, оскільки ми самі вироблятимемо це для захисту Європи. Очікується, що після інвестування понад €180 мільйонів нове виробництво створить щонайменше 150 нових робочих місць», – сказала Армонайте.

Місцезнаходження інвестиційного проєкту, якому надано статусу «великого», має бути оголошено найближчими тижнями. Очікується, що завод вироблятиме десятки тисяч боєприпасів на рік.

«Ми вдячні за таке довгострокове партнерство із Литвою. Це ще раз підтверджує наше прагнення бути одним із стовпів національної та міжнародної безпеки», – підкреслив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Керівник відділу організації міжнародних стратегічних програм Rheinmetall Максиміліан Фроч також високо оцінив те, що Литва обрала саме цей концерн своїм партнером в оборонній промисловості, і що це дозволить зміцнити суверенітет країни в сегменті виробництва боєприпасів.

З метою забезпечення безпеки країни Сейм Литви за ініціативи Мінекономіки ухвалив зміни до законів, які створюють більш сприятливі умови для розвитку масштабних проєктів. Ці зміни були підготовлені у співпраці з Міністерством національної оборони, Міністерством навколишнього середовища та Урядовою канцелярією.

Інвестори, зокрема Rheinmetall, зможуть скористатися цими положеннями. Зміни спрощують процедури, пов'язані з плануванням територій, формуванням земельних ділянок та будівництвом. Таким чином створюються умови для того, щоб у найкоротші терміни розпочати діяльність з розвитку оборонної промисловості в Литві.

Наразі литовське Міністерство економіки та інновацій підписало контракти на 14 великих інвестиційних проєктів, які дозволять створити майже чотири тисячі робочих і залучити понад €1,25 мільярда інвестицій.

Як повідомлялося, раніше Міністерство економіки та інновацій Литви ставило за мету розпочати будівництво заводу боєприпасів Rheinmetall у Литві вже восени цього року.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.