fbpx
Сьогодні
Відео 18:20 02 Чер 2024

Зеленський заявив, що російські війська за тиждень атакували Україну ракетами, КАБами і дронами майже 1000 разів

Фото: ОП

За один тиждень армія російської федерації завдала майже 1000 ударів ракетами різних типів, КАБами, ударними дронами.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

"Повна зневага до людського життя та постійний терор – це те, що Росія намагається поширити. Лише за один цей тиждень російські війська завдали майже 1000 ударів ракетами різних типів, КАБами, ударними дронами", – йдеться в повідомленні.

Президент наголосив, що захистити життя в Україні можна достатньою кількістю систем ППО. Також:

  • надати нашим воїнам необхідну зброю з необхідною далекобійністю,
  • тиснути на державу-терориста так, щоб Росія не встигала адаптуватись.

"Російський терор має програти. Світ здатен це забезпечити", – акцентував Президент.

Як повідомляла Рубрика, у ніч на 1 червня російські агресори вчергове влаштували масовану повітряну атаку по Україні. Окупанти використали для нападу 100 ракет та дронів-камікадзе: силам протиповітряної оборони вдалося знищити понад 80 цілей ворога.

Ціллю ворога були енергетичні об'єкти у п'яти областях країни.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні, вчергове звернувшись до Заходу та показавши наслідки обстрілу: Україні потрібні додаткові Patriot та розширення поставок F-16.

Що відомо про ініціативу пошуку ППО для України

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня. Берлін пізніше повідомляв, що обговорює з Данією та Нідерландами фінансування ініціативи.

У квітні Бельгія також оголосила про виділення 200 мільйонів євро на німецьку ініціативу, а у травні Канада пообіцяла дати понад 55 мільйонів доларів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передати їх Україні.

Нагадаємо, що на 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), що відбулося напередодні, висловили підтримку ініціативі Німеччини з пошуку засобів протиповітряної оборони для Києва низка країн.

Згідно з інформацією, ініціативу з пошуку засобів протиповітряної оборони для України профінансують Бельгія, Данія, Канада, Нідерланди та Норвегія.

Окрім того, додатково Бельгія, Велика Британія, Іспанія, Литва, Румунія, США та Франція пообіцяли допомогти "обладнанням і ракетами" (ймовірно, не обов'язково в межах ініціативи ФРН), а Латвія – висловила бажання приєднатись до ініціативи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: