fbpx
Сьогодні
10:09 02 Чер 2024

Зеленський: Україна визнає й Ізраїль, і Палестину та намагатиметься все зробити для закінчення конфлікту

Україна для закінчення конфлікту на Близькому Сході намагатиметься зробити все можливе, та визнає й Ізраїль, і Палестину.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на конференції "Діалог – Шангрі Ла" в Сінгапурі.

Український Глава зазначив, що наша країна визнає право Ізраїля на самооборону, як це було у жовтні 2023 року під час нападу ХАМАСу.

"Україна сказала, що якщо терористи з ХАМАС, це було в перший день атаки на цивільне населення Ізраїлю, атакують цивільне населення, Ізраїль має право захищатися", – сказав Президент.

Зеленський також наголосив, що Україна готова допомагати Газі гуманітарно, щоб уникнути кризи. Глава держави підкреслив, що Україна також готова працювати для завершення конфлікту.

"... Україна визнає дві держави, і Ізраїль, і Палестину, і зробить усе, щоб Ізраїль зупинився, щоб закінчився цей конфлікт, і щоб цивільні люди не страждали", – додав Президент.

Нагадаємо, що з минулого року Ізраїль проводить військові операції проти бойовиків ХАМАС у Секторі Газа. Оскільки в жовтні 2023 року терористи вторглися в Ізраїль і вбили та викрали сотні ізраїльських військовослужбовців і цивільних осіб.

Більша частина цього району була окупована ізраїльськими військами і зруйнована внаслідок бойових дій. Ізраїль почав вторгнення в місто Рафах на півдні Сектора Газа, яке все ще перебуває під контролем ХАМАСу.

Однак деякі країни США і Європи розкритикували Тель-Авів за такий план і звинуватили ізраїльтян у порушенні міжнародного права і, можливо, у загибелі великої кількості людей під час нападу на місто.

Поїздка Зеленського на безпековий саміт "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі

Нагадаємо, 1 червня президент Володимир Зеленський прибув до Сінгапура для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла": Глава держави має там виступити.

На полях щорічного Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі Глава держави зустрівся з обраним Президентом Індонезії Прабово Субіанто, якого ще раз привітав із перемогою на виборах у березні цього року.

Також у Сінгапурі Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США на чолі з його головою, членом Республіканської партії Майком Макколом. А ще провів зучтріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

Окрім того, Президент України провів зустріч із Президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті Жозе Мануелем Рамошем-Ортою, яка стала першою в історії двосторонніх відносин.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: