fbpx
Сьогодні
Фото 19:46 02 Чер 2024

В Україні інноваційний спосіб для поливу дерев перевершив всі очікування: у чому рішення

Фото: Фейсбук / Олександр Возний

В Україні використовують інноваційний спосіб для поливу дерев. Це ще один сучасний підхід, який добре себе зарекомендував.

Про це повідомив у Facebook директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через спекотне літо потерпають не тільки люди, але й рослини. Недостатня кількість опадів призводить до загибелі дерев, зокрема саджанців, яким необхідні часті поливи.

Яке рішення?

Тому в Україні почали використовувати торби для поливу дерев.

Фото: Фейсбук / Олександр Возний

Як це працює?

"Ви вже помічали торби, прикріплені до стовбурів дерев у різних куточках міста? Що там всередині і чому це рішення робить справжні дива для наших дерев? Давайте розберемося", – пише Олександр Возний.

Він зазначає, що сама технологія активно використовується в Європі вже досить давно.

Фото: Фейсбук / Олександр Возний

"Біля молодих дерев, які особливо потребують вчасного поливу, прикріплюються спеціальні мішки, наповнені водою" – зауважує посадовець.

Зроблені ці торби з матеріалу, який дуже повільно віддає вологу, а отже коріння дерев отримують повільне, але регулярне зволоження.

"Минулого року ми встановили такі торби у рамках пілотного проєкту, і результати перевершили всі очікування. Дерева з цими торбинками демонструють кращий ріст, у них яскравіше листя та загалом вони мать більш здоровий вигляд", – розповідає Возний.

Фото: Фейсбук / Олександр Возний

Він наголошує, що це рішення заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом.

Цікаво, що завдяки спеціальному матеріалу, вода в торбинках не перегрівається та забезпечує деревам оптимальну температуру поливу.

"Це ще один сучасний підхід, якій добре себе зарекомендував і який ми плануємо масштабувати на все місто", – резюмував керівник Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що уперше у Дніпровському районі столиці протестували торби для поливу дерев. Дніпровські озеленювачі пояснили, що це спеціальні поліетиленові 85-літрові торби для прикореневого поливу дерев та кущів, які кріпляться навколо стовбура та коріння дерева та наповнюються водою.

Озеленення Києва

Нагадаємо, що у Києві затвердили нові стандарти догляду за кронами дерев. Зокрема, скасували омолоджувальне обрізання дерев.

Тепер дозволені лише два типи обрізання – формувальне і санітарне. Формувальне обрізання обмежили, тепер можна зрізати до 35% від загального об'єму крони дерева.

Окрім того, у столиці поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. У квітні "оцифрували" майже 23 тисячі зелених насаджень.

Також, у столиці на Майдані Незалежності представники іноземних організацій висадили символічну Алею міжнародної підтримки України.

Як писала Рубрика, на столичній Володимирській гірці мер Києва Віталій Кличко та очільник Брюсселя Філіп Клоз започаткували Алею друзів Києва.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: