fbpx
Сьогодні
Відео 14:59 02 Чер 2024

У Празі на українських волонтерів напали російськомовні іноземці

Фото: Скриншот

У столиці Чехії Празі на Староміській площі напередодні на волонтерів ініціативи Prague Maidan, які збирали гроші на підтримку України, напали російськомовні іноземці.

Про це розповіла поліція Праги в коментарі порталу Novinky.

Як зазначають, у суботу в соцмережах один із волонтерів Prague Maidan виклав відео, на якому група чоловіків і жінок, які розмовляли російською мовою, збиралася напасти на них. У певний момент чоловік на відео каже німецькою мовою з російським акцентом, що він німець.

Учасники бійки кричать один на одного російською та українською мовами та б'ються парасолькою. Зрештою, стенд Prague Ukraine зазнає пошкоджень.

Одна з українських активісток опублікувала у X (Twitter) світлину закривавленої руки після бійки. Як розповіла вона, російськомовні жінки вдарили по голові чеську жінку, а інший російськомовний чоловік сказав хлопцеві, "як добре росія вбиває нас".

Поліція Праги підтвердила, що прибула напередодні на Староміську площу через конфлікт між "двома групами іноземців".

"Кримінальні слідчі з'ясовують усі обставини інциденту. Вони з'ясовують, що сталося на місці події. Ніхто не був обмежений в особистій свободі й не був затриманий", – повідомила речниця поліції Єва Кропачова.

Нагадаємо, що волонтерка Матильда з Франції відбудовувала зруйновані росією оселі в Гостомелі та Ірпені разом з командою "Сміливі відновлювати". Також дівчина готувала обіди й пекла печиво у БФ "Мурашки", плела сітки у спільності By_Porokhova у Львові.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: