fbpx
Сьогодні
14:20 02 Чер 2024

Сполучені Штати мають дозволити бити по території росії ракетами ATACMS, - Зеленський

Сполучені Штати Америки повинні дозволити Україні уражати військові об'єкти на території російської федерації далекобійними ракетами ATACMS.

Так вважає президент України Володимир Зеленський, заявивши про це під час виступу на безпековій конференції в Сінгапурі, якого цитує The Telegraph.

Як зазначили у виданні, український Глава подякував Джо Байдену за дозвіл Україні завдавати ударів по території росії американською зброєю. При цьому він заявив, що обмеження на використання далекобійних систем також мають бути зняті.

"Чи достатньо цього (дозволу – ред.)? Ні. Чому? Тому що я навів вам приклад аеродромів, з яких Росія постійно веде вогонь, спокійно знаючи, що Україна не буде стріляти у відповідь, бо не має відповідних систем і дозволів", – пояснив Президент.

Зеленський додав, що росія продовжує використовувати далекобійну артилерію та близько 300 систем озброєння з десятками тисяч ракет на своєму боці кордону, щоб атакувати Україну.

"Отже, вони мають цю зброю там і не прибирають її, бо знають, що Україна не може націлити на них західну зброю, навіть якщо вони стрілятимуть проти нас", зауважив український лідер.

Нагадаємо, що нещодавно адміністрація Джо Байдена послабила свою давню політику, згідно з якою забороняла Україні використовувати американську зброю проти цілей всередині росії. Але певні обмеження досі залишаються.

Згодом Білий дім уточнив, що дозвіл на удари американською зброєю поширюється на прикордоння не лише Харківської, а й Сумської області. Водночас дозвіл не поширюється на далекобійні ракети ATACMS.

Які країни підтримали Київ щодо застосування західної зброї на території росії:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: