fbpx
Сьогодні
12:55 02 Чер 2024

Російський наступ на Харківщині: у ЗСУ проаналізували ймовірність загрози з напрямку Золочева

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

У напрямку Золочева Харківської області, яке розташоване майже за 40 км від Харкова і за 25 км від кордону з росією, українські Сили оборони поки не фіксують активізацію ворога.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на речника Оперативно-тактичного угруповування військ "Харків" Юрія Повху в етері телемарафону.

"Військові оперують лише фактами. На даний час активних дій ворога на Золочівському напрямку немає. Але Сили оборони завжди напоготові й чекають будь-яких дій ворога на всіх напрямках", – заявив речник.

За його слів, станом на ранок бої на Харківському напрямку точаться у напрямку населених пунктів Вовчанськ та Стариця. Втрати ворога за добу на цьому напрямку складають 115 осіб пораненими та вбитими.

Повх зазначив, що російські загарбники використовують для атак тактику малих груп під прикриттям артилерії.

Ситуація на Харківському напрямку

В ISW зазначили, що росіяни наразі надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

Станом на 30 травня українські Збройні сили контролюють 70% Вовчанська у Харківській області, в місті тривають вуличні бої.

24 травня президент Зеленський повідомив, що Силам оборони України вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. Мова йде про Харківську область.

Окрім того, Глава держави 25 травня зауважив, що понад 2 тижні тому відбувся у напрямку Харкова прорив російсько-окупаційних військ, який закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян.

30 травня головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча – Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів.

Своєю чергою в ISW вважають, що передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх рф на півночі Харківської області: в результаті наступ став провальним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: