fbpx
Сьогодні
Фото 20:42 02 Чер 2024

Рок-гурт "Друга Ріка" зібрали за кордоном на благодійному турі понад мільйон гривень на катери розвідникам

У межах благодійного концертного туру у Великій Британії та Ірландії рок-гурт "Друга Ріка"  зібрав понад мільйон гривень на катери для українських розвідників.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Рубрика.

У чому проблема?

Зазначається, що плавзасоби необхідні для евакуації поранених цивільних та військових із населених пунктів України, де тривають активні бойові дії.

Яке рішення?

Том рок-гурт "Друга Ріка" в межах благодійного концертного туру у Великій Британії та Ірландії зібрав на катери для українських розвідників понад мільйон гривень.

Гурт виступав у:

  • Лондоні,
  • Манчестері,
  • Ґлазґо,
  • Дубліні.

Як це працює?

Під час концертів музиканти проводили благодійні аукціони, де розіграли символічні лоти з підписом начальника ГУР Кирила Буданова:

  • бойові прапори підрозділів активних дій,
  • шеврони,
  • пам'ятні подарунки від української воєнної розвідки.

Перебуваючи у Лондоні, вокаліст та лідер гурту Валерій Харчишин дав інтерв'ю, у якому розповів про волонтерську діяльність колективу та свого сина.

Син співака зараз захищає Україну у лавах Сил безпеки і оборони.

"Збираємо на розвідку, для ГУР МО. Маємо бажання і маємо замовлення придбати катер, але не лише «Друга ріка» долучена до цієї справи. Бо зібрати на військовий катер для евакуації поранених ― це 12 мільйонів, тому ми сподіваємось на інших музикантів, активістів, волонтерів, які теж долучаться, і ми всі разом зберемо ― зробимо це", ― сказав лідер рок-гурту Валерій Харчишин.

Довідка

"Катери для ГУР" ― постійний проєкт Благодійного фонду Діани Подолянчук, який реалізується за сприяння Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що спільно з Благодійним фондом Діани Подолянчук музичний гурт "Друга ріка" передали спеціальному підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України понад 1,8 млн грн.

Тоді, як прояв вдячності за допомогу, що буде використана на закупівлю бойового обладнання, спецпризначенці ГУР МО України вручили музикантам "Другої ріки" підписаний воїнами державний прапор та пам'ятний сувенір від української воєнної розвідки.

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: