Полярники показали щемливе відео, де їх колега, а тепер воїн, прямо з фронту приїхав до сина День народження

Полярник Олександр Книжатко, який рік працював дизелістом на станції "Академік Вернадський", а потім став до лав Збройних Сил України, прямо з фронту приїхав привітати сина з Днем народження.

Про це пише Рубрика, посилаючись на щемливе відео зустрічі, яке опублікували у Національному арктичному науковому центрі.

Як розповідають, підліток зараз навчається в Дрогобицькому фаховому коледжі нафти й газу. Там і відбулася несподівана зустріч.

У цьому ж закладі, а раніше технікумі, вчився й Олександр 25 років тому. Там же десятки років працювали викладачами його бабуся та дідусь. Тобто це вже родинна традиція.

"Наш "бойовий пінгвін" Олександр Книжатко прямо з фронту приїхав до сина Северина, щоб привітати його з Днем народження", написали дослідники.

Ця зустріч стала справжнім сюрпризом для Северина. Хлопець так стрімко біг обіймати батька, що ледь не збив його з ніг.

"Бажаємо, щоб таких радісних несподіваних зустрічей було якомога більше по всій Україні. А нашим захисникам хочемо сказати: "Бережіть себе. Ви нам дуже потрібні", – прокоментували ролик у НАНЦ.

Науковці розповідають, що Олександр – полярник, який рік працював дизелістом на станції "Академік Вернадський". Згодом став до лав ЗСУ. Зараз з побратимами захищає Україну на гарячому Харківському напрямку.

"Коли перебуваєш на фронті – змушений жити одним днем. Усе, чим ти керуєшся, – це поставлені військові задачі й збереження життя побратимів. Проте на задньому тлі завжди присутні думки про рідних.

Близько місяця я чекав моменту, в якому до останнього дня не було впевненості. Сісти в потяг, щоб неочікувано привітати сина з днем народження, 16-річчям. І врешті-решт найглибше бажання здійснилося", зізнається військовий.

Нагадаємо, що Укрпошта організувала благодійну акцію з доставки "Паків теплих подяк" на нуль.

Свіжі дописи

  • Новини

Уряд виділив майже 2,4 млрд гривень на відновлення доріг в прифронтових регіонах

Понад 2,38 мільярда гривень виділив Уряд з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині, – екоактивіст Артем Приходько

Волонтер і захисник довкілля Артем Приходько впевнений, що війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині. Про… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Українським пілотам вдалося впровадили пуски авіабомб AASM з наднизьких висот

Українському пілоту винищувача МіГ-29 на граничній висоті вдалося запустити з кабруванням французькі авіабомби AASM-250 по… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Держсекретар США анонсував новини про ППО для України напередодні саміту НАТО

Найближчим часом можуть з'явитись новини про надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони. Вони очікуються до… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

У Швеції готується виставка зі знищеними під час війни книгами: у чому рішення

У Швеції мають намір восени провести виставку зі знищеними внаслідок російського удару книгами. Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

В Україні впроваджують механізм “інвест-няні” для створення сучасної сміттєобробної інфраструктури: у чому рішення

В Україні планують застосувати механізм “інвест-няні” для створення сучасної сміттєобробної інфраструктури. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.