Ми будемо захищати кожен дюйм НАТО, – Шольц попередив диктатора рф

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив президента російської федерації володимира путіна, що НАТО буде захищати кожен дюйм своєї території, якщо це буде потрібно.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

Як сказав Шольц на Східнонімецькому економічному форумі, Німеччина сьогодні відіграє провідну роль у присутності НАТО в Балтійському регіоні на кордоні з Росією.

"І оскільки загроза з боку Росії триватиме, ми та інші союзники вирішили минулого року розгорнути додаткові підрозділи в країнах Балтії та розмістити там цілу бригаду на постійній основі в майбутньому. Але цей поворот у політиці безпеки необхідний, щоб показати Росії: ми готові захищати кожен квадратний дюйм території НАТО від атак", – наголосив німецький канцлер.

Він додав, що дипломатія може бути успішною лише з позиції сили.

Тому, за словами Шольца, надзвичайно важливо, щоб країни Балтії могли повністю покладатися на союзників по НАТО, які кинуться на їхній захист у разі російського нападу.

"Цей меседж для нас. Але це також меседж для Росії. Тому що довіра до цієї обіцянки, звичайно, також є частиною розрахунків Росії", – сказав Шольц.

Російські провокації щодо НАТО

Нагадаємо, що нещодавно влада росії вирішила в односторонньому порядку змінити морські кордони з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі, розширивши свої внутрішні морські води.

Після розголосу проєкт зник із сайту.

23 травня Естонія заявила, що російські прикордонники познімали буї, встановлені на естонській половині річки Нарва.

Головний дипломат ЄС заявив, що Євросоюз очікує від росії пояснень щодо цих дій та вимагає негайно повернути буї на місце.

Згідно з даними естонської Прикордонної служби, російські прикордонники прибрали понад 20 буїв, встановлених для позначення територіальних вод на річці Нарва. Буї допомагають уникнути випадкового потрапляння суден у внутрішні води рф.

Боррель підкреслив, що 23 травня російські прикордонники в односторонньому порядку прибрали світлові буї, встановлені Естонією на річці Нарва для демаркації кордону з росією.

Європейський Союз, зазначив Боррель, від самого початку уважно стежить за ситуацією у співпраці та солідарності з Естонією та іншими державами-членами.

"Цей прикордонний інцидент є частиною ширшої схеми провокаційної поведінки та гібридних дій Росії, в тому числі на її морських і сухопутних кордонах в регіоні Балтійського моря. Такі дії є неприйнятними. Європейський Союз очікує від Росії пояснень щодо зняття буїв та їх негайного повернення", – заявив Боррель.

Низка держав ЄС також опублікували окремі заяви, в яких висловили підтримку Естонії та засудили провокативні дії росії.

Прем'єр Фінляндії Петтері Орпо припустив, що росія випробовує НАТО своїми діями.

"Можливо, вони нас випробовують, але ми цього ще не знаємо", – сказав Орпо, додавши, що росія залишатиметься "найбільш значущою прямою загрозою європейській безпеці".

За його словами, між усіма цими питаннями у Фінляндії, Литві та Естонії існує часовий зв'язок, але "зараз настав час заспокоїтися та дуже уважно подивитися на те, що насправді відбувається".

На цьому російські провокації не припинилися і росіяни зняли естонські фарватерні буї на річці Нарва, яка протікає вздовж кордону між РФ та Естонією.

Тому країни Балтійського регіону домовилисяро створення "стіни дронів" для захисту своїх зовнішніх кордонів за допомогою безпілотних літальних апаратів: від Польщі до Норвегії.

Свіжі дописи

  • Новини

ISW повідомив про бій у районі Журавки на Сумщині: в ОВА прокоментували

Бій, який нещодавно стався в прикордонній частині Сумської області, в районі Журавки, відбувається не вперше:… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

ЗМІ: у Північноатлантичному Альянсі досягли згоди щодо 40 млрд євро для України

Згоди щодо фінансування на військову допомогу для України наступного року у розмірі 40 млрд євро… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Харкові створюють перший в Україні департамент інклюзивної доступності: у чому рішення

Харків став першим містом в Україні, яке планує створити департамент інклюзивної доступності та безбар’єрного середовища… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

“Кримські артефакти вдома”: актор Сеїтаблаєв анонсував відкриття виставки “Скарби Криму. Повернення”

5 липня у Скарбниці столичного Національного музею історії України відкриється виставка "Скарби Криму. Повернення", яку… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Держенергонагляді пояснили, чому відключення електроенергії можуть не співпадати з графіками

У разі незбіжності відключень світла до встановлених графіків, необхідно повідомити про це обленерго: після чого… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Колишній воїн Kraken вперше прокоментував інцидент з Тищенком: “збожеволілий від безкарності чиновник”

Колишній військовий підрозділу Kraken Дмитро Павлов, на якого у Дніпрі напали охоронці народного депутата Миколи… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.