fbpx
Сьогодні
15:29 02 Чер 2024

Міністри оборони України та Сінгапуру обговорили співпрацю у сфері оборонних технологій

Міністр оборони України Рустем Умєров під час зустрічі з міністром оборони Сінгапуру Нг Енг Хеном. Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Під час зустрічі у рамках Азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла" міністр оборони Сінгапуру Нг Енг Хен та очільник оборонного відомства України Рустем Умєров обговорили розвиток співпраці у сфері оборонних технологій. Також український міністр 2 червня зустрівся із японським колегою Мінору Кіхарою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук українського посадовця, Kyodo News.

"Провів зустріч з міністром оборони Сінгапуру Нг Енг Хеном в рамках Азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла". Подякував за надання 22 карет швидкої допомоги для України від Республіки Сінгапур", зазначив Умєров.

Також міністр оборони України поінформував свого колегу про ситуацію на передовій.

"Сподіваюся на розвиток плідної співпраці між Україною та Сінгапуром, зокрема у сфері оборонних технологій", – підкреслив очільник оборонного відомства.

Окрім того, Умєров висловив вдячність міністру оборони Сінгапуру за гостинність та організацію важливого саміту з питань безпеки.

Також український міністр оборони 2 червня зустрівся із японським колегою Мінору Кіхарою та подякував за підтримку України з боку Японії.

Фото: kyodonews.net

Кіхара висловив незмінну підтримку України з боку Токіо та назвав повномасштабне вторгнення Росії "обурливим" і "абсолютно неприйнятним".

Глава японського оборонного відомства пообіцяв, що його країна співпрацюватиме із міжнародною спільнотою у наданні допомоги Києву в умовах "сильного відчуття кризи", оскільки те, що сталося в Україні, може статися і в Східній Азії.

Вочевидь, Кіхара мав на увазі загрозу вторгнення Китаю на Тайвань, йде мова у матеріалі.

Поїздка Зеленського на безпековий саміт "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі

Нагадаємо, 1 червня президент Володимир Зеленський прибув до Сінгапура для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла": Глава держави має там виступити.

На полях щорічного Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі Глава держави зустрівся з обраним Президентом Індонезії Прабово Субіанто, якого ще раз привітав із перемогою на виборах у березні цього року.

Також у Сінгапурі Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США на чолі з його головою, членом Республіканської партії Майком Макколом. А ще провів зучтріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

Окрім того, Президент України провів зустріч із Президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті Жозе Мануелем Рамошем-Ортою, яка стала першою в історії двосторонніх відносин.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: