fbpx
Сьогодні
20:21 02 Чер 2024

Генштаб: від початку доби на фронті відбулося 48 боєзіткнень

Фото: Генштаб ЗСУ

Війська російської федерації на Харківському напрямку  з початку доби скинули 20 авіабомб на населені пункти.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 17:00 неділі, 2 червня, передає Рубрика.

З початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 48.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку російські терористи продовжують руйнувати населені пункти авіаударами, використовуючи для пусків територію РФ. 20 бомб скинув ворог від початку цієї доби. Пообіді російські загарбники із напрямку Шебекіно (РФ) нанесли авіаційного удару у район українського Вовчанських хуторів. Агресор провів за сьогодні одну атаку неподалік Стариці. Українські військові укріплюють оборону та активно виснажують наступальний потенціал ворога.
  • На Лиманському напрямку українські оборонці відбили три атаки ворога. Після невдалої спроби у районі села Тернів, російські загарбники двічі спробували покращити тактичне положення у Серебрянському лісі. Отримали відсіч. Ворог перегруповує сили. Українські захисники укріплюють зайняті рубежі та тримають ситуацію контрольована.
  • На Сіверському напрямку триває бій у районі Виїмки. Загальна кількість боєзіткнень на напрямку збільшилась до семи.
  • На Краматорському напрямку ворог концентрував зусилля неподалік Калинівки і Кліщіївки – відбито чотири ворожі атаки. Загарбники вдарили десятьма некерованими авіаракетами у район Дружби.
  • На Покровському напрямку загарбники з початку доби здійснили 16 атак на позиції українських військ. 12 боєзіткнень Сили оборони відбили, чотири – ще тривають неподалік Нетайлового та Сокола. На напрямку ворог теж застосовує керовані авіаційні бомби. На Євгенівку агресор скинув два КАБи, на Олександропіль та Карлівку – по одному.
  • На Времівському напрямку ворог продовжує атакувати в районі Старомайорського. Всі три сьогоднішніх атаки загарбників відбили підрозділи Сил оборони.
  • На Придніпровському напрямку, на лівому березі Дніпра, агресор здійснив вже три спроби відтіснити українські підрозділи з позицій біля Кринок. Зазнав невдачі. Загарбники завдали двох авіаударів – по районах сіл Ольгівка та Новотягинка.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Успіхи українських військових

"Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських загарбників. Найгарячішим залишається Покровський напрямок. Українські воїни жорстко відповідають на ворожі спроби просунутись вперед", – ідеться у повідомленні.

ЗСУ минулої доби ще знищили 25 танків й 49 артсистем ворога та ліквідували понад 1000 окупантів.

Як повідомлялось, українські воїни штурмової бригади Нацполіції показали відео майже знищеного Вовчанська Харківської області.

Нагадаємо, станом на 30 травня українські Збройні сили контролюють 70% Вовчанська у Харківській області, в місті тривають вуличні бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: