fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:44 01 Чер 2024

З нагоди Дня захисту дітей малеча зі Львова презентувала кліп "Право жити"

Фото: Укрінформ

У Львові дитяча студія ТанцТеатру "Життя" випустила кліп "Право жити" від найменших своїх учасників.

Про це розповіла режисер студії народна артистка України Ірина Мазур виданню Укрінформ.

"У новому кліпі діти просять захистити право жити. Про це співають десятки наймолодших вихованців студії "Смайлики". Це діти, яким зараз по 5-10 років. Це діти, дитинство яких уже третій рік краде жорстока повномасштабна війна в Україні", – сказала Мазур.

Кліп "Право жити" знятий на пісню співака та шоумена Левка Дурка, який також знявся у кліпі.

Під час знімання відео у центрі Львова оператору та режисеру Сергію Князєву вдалося зафіксувати унікальні кадри: діти обіймають українських воїнів, які того дня проходили повз знімальний майданчик.

діти Львів

Фото: Скриншот з відео

діти Львів

Фото: Укрінформ

діти Львів

Фото: Скриншот з відео

У кінці кліпу діти співають англійською, щоб якнайбільше людей у світі зрозуміли їхній заклик – допомогти захистити дітей в Україні.

діти Львів

Фото: Скриншот з відео

Як писала Рубрика, зі слів президента Володимира Зеленського Діти кожного народу заслуговують на безпеку і можливість жити своїм життям, власними мріями зі своїми рідними.

Нагадаємо, що 1 червня – Міжнародний день захисту дітей, який відзначається щорічно.

Як пише Рубрика, цю ініціативу підтримала ООН й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Крім того, відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини.

До повномасштабного вторгнення росіян в Україні поживало понад 7,5 млн дітей. Усі вони постраждали від російської агресії: комусь довелося покинути межі рідної країни, залишити своїх друзів, звичне місце і звикати до інших реалій.

Ті, хто залишився в Україні, останнім часом практично щодня чують вибухи, замість дитячого дозвілля — перебувають в укриттях, а замість сну у своїх ліжках — часто ночують на облаштованих батьками спальних місцях у коридорі чи ванній кімнаті. Бо так безпечніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: