fbpx
Сьогодні
Відео 10:40 01 Чер 2024

Україні потрібні додаткові Patriot та розширення поставок F-16: Президент відреагував на нічну атаку росії

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні, вчергове звернувшись до Заходу та показавши наслідки обстрілу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

Український лідер розповів, що вночі росія запустила по областях країни понад 50 ракет та близько 50 ударних БпЛА.

"Цивільні люди, інфраструктура, енергетичні об'єкти. Це те, з чим воює Росія. Цієї ночі черговий обстріл з понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів "Шахед" був спрямований на південь, центр і захід України", сказав Зеленський.

Як зауважив Президент, головна мета росії:

  • нормалізувати терор,
  • використати відсутність достатньої кількості засобів ППО та рішучості партнерів України.

"Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою – своєчасно ухвалювати ефективні рішення.

Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей", додав Глава держави.

На думку Зеленського, країни-партнери точно знають, що для цього потрібно.

"Додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО для України. Прискорення та розширення поставок F-16 в Україну. Забезпечення наших воїнів усіма необхідними спроможностями.

Лише тоді, коли Путін втратить можливість бити по цивільних людях і цивільній інфраструктурі, він буде змушений припинити свій терор.

Це випробування на людяність і рішучість для вільного світу. Або ми разом пройдемо цей тест, або світ зануриться в ще більшу дестабілізацію та хаос", підкреслив Президент.

Нічна атака росії по Україні

У ніч на 1 червня російські загарбники запустили по Україні крилаті ракети Х-101, ракети "Калібр" та ударні безпілотники типу. Ціллю ворога були енергетичні об'єкти у п'яти областях країни.

Наслідки атаки ворога:

Загалом окупанти використали для нападу 100 ракет та дронів-камікадзе: силам протиповітряної оборони вдалося знищити понад 80 цілей ворога.

Варто додати, що від початку повномасштабної російської агресії окупаційні війська вже майже 180 разів атакували українські теплові електростанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: