fbpx
Сьогодні
12:15 01 Чер 2024

У НАТО відреагували на дозвіл для України бити по російській території західною зброєю

English version here

Фото: AP / Virginia Mayo

Україна захищається від російської агресії сама, а самооборона за міжнародним правом є легітимною, тому Київ має право завдавати ударів по цілях на території агресора.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Треба пам'ятати, це – військова агресія. Росія напала на іншу країну – і це грубе порушення міжнародного права. А, згідно з міжнародним правом, самооборона є легітимною, з огляду на те, що робить Україна, тобто вони захищаються самі", наголосив Генсек.

Очільник НАТО привітав рішення партнерів дозволити Україні використовувати надану західну зброю для ударів по росії для захисту Харкова.

Він також наголосив, що Україна повинна мати змогу захищатися.

"Було б дуже важко, якби українці були змушені визнати, що артилерійські батареї, ракетні батареї чи аеродроми на російській стороні були б для росіян певною мірою безпечними, оскільки українці не могли б використати проти них цю зброю", – вважає Столтенберг.

Він відмовився відповідати на те, чи може Україна атакувати радіолокаційні станції на території росії, але підкреслив, що операції мають відповідати міжнародному праву та виконуватися відповідально.

Що відомо про дозвіл на удари по території рф

Треба зазначити, що після розпочатого нового наступу російських військ у Харківській області, деякі європейські країни розпочали кампанію призову щодо послаблення обмежень використання переданої зброї Україною.

Які країни підтримали Київ щодо застосування західної зброї на території росії:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: