fbpx
Сьогодні
19:45 01 Чер 2024

У Харкові завершили пошукову операцію на місці удару по багатоповерхівці, який стався в ніч на 31 травня

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

У Харкові завершили пошукову операцію на місці удару по багатоповерхівці в Новобаварському районі, який стався в ніч на 31 травня. Місцева влада також уточнила кількість загиблих.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяви голови Харківської ОВА Олега Синєгубов та мера Харкова Ігоря Терехова.

"Завершено рятувально-пошукову операцію у Новобаварському районі. Сьогодні під завалами рятівники знайшли фрагменти ще одного тіла. Загалом загиблих під час того терористичного обстрілу житлового будинку восьмеро. Ще 26 постраждалі", – розповів Терехов у своєму Telegram-каналі.

Водночас Синєгубов у своєму Telegram-каналі уточнив, що окремі фрагменти восьмої жертви російського удару відправили на ДНК-експертизу, щоб ідентифікувати цю загиблу людину.

Обстріл Харкова в ніч на 31 травня

Росія кожного дня завдає ударів по місту Харків. Цього разу опівночі 31 травня росіяни завдали подвійного удару ракетам С-300 по житловій забудові. Така тактика окупантів направлена на те, щоб завдати як найбільшої кількості жертв та поранених. Адже під час другого обстрілу атакують зазвичай медиків, поліцію та рятувальників.

Як повідомлялося, вночі 31 травня війська рф вдарили по Харкову п'ятьма ракетами. Одна з них влучила у п'ятиповерхівку. Також зруйновано триповерхову будівлю, де були розташовані магазини. Є влучання на території приватного підприємства.

Пошукові роботи на місці удару по п'ятиповерхівці тривали понад добу. 1 червня рятувальники виявили тіло 75-річної жінки під завалами поблизу будинку. Ймовірно, її викинуло на подвір'я вибуховою хвилею.

У ніч проти 31 травня сили протиповітряної оборони збили одну крилату ракету, а також 4 ударні безпілотники типу Shahed, якими російські окупанти атакували Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: