fbpx
Сьогодні
21:00 01 Чер 2024

Естонія готова й надалі підтримувати Україну в розбудові енергетичної інфраструктури

Фото: Міністерство енергетики України

Заступник міністра енергетики України Роман Андарак провів зустріч з представниками естонської делегації. Участь у зустрічі взяли заступник голови місії Посольства Естонії в Україні Вагур Соосаар,  менеджер Естонського центру міжнародного розвитку (ESTDEV) Ева-Марія Лійметс та генеральний директор Hepta Airborne Анрі Клеммер.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство енергетики України.

Сторони обговорили допомогу естонських партнерів у відновленні об'єктів української енергетики після російських атак, а також напрямки співпраці для посилення гнучкості і стійкості енергосистеми Зокрема, представники естонської  делегації наголосили, що готові й надалі підтримувати український енергосектор.

Наразі опрацьовується питання доставки в Україну багатотонної партії допомоги.

Роман Андарак подякував Естонії за вже надану допомогу українському енергосектору, зокрема 15 вантажів енергетичного обладнання загальною вагою близько 225 тонн (силові трансформатори,  трансформатори струму і напруги). Заступник міністра ознайомив естонську сторону з поточною складною ситуацією в енергосистемі після посилення масованих російських атак на енергосектор, розповів про заходи для відновлення пошкоджених об'єктів та нарощування генеруючих потужностей.

Окрему увагу під час зустрічі сторони приділили реалізації проєктів співпраці з Естонським агентством розвитку співробітництва (ESTDEV) з питань реконструкції енергетичної інфраструктури України.

Що відомо про допомогу у відновленні пошкодженої рф енергетичної інфраструктури України

Як відомо, низка країн долучилися до відновлення енергетичних об'єктів країни, які були пошкоджені військами рф під час масованих атак. Зокрема,

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: