fbpx
Сьогодні
19:41 31 Тра 2024

Українська ракетна програма показує серйозні результати, - Плетенчук про застосування "Нептунів"

Фото: Укрінформ

Начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня капітан 3 рангу України Дмитро Плетенчук заявив, що українська ракетна програма показує серйозні результати. Військово-морські сили ЗСУ вже мають практику успішного застосування ракетних систем "Нептун".

Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Рубрика.

"Ми вже і раніше в етерах натякали, що наші ракетники Військово-морських сил вже розширили горизонти умовно кажучи, своєї діяльності, і що український "Нептун" так само потроху "росте" і його застосування так само може змінюватися. В принципі ми бачили вже роботу цієї системи і в Криму. І як ви бачите, результативність є, українська ракетна програма показує серйозні результати, і ми пишаємося тим, що ми фактично стали піонерами в цій галузі і що саме ВМС мають таку практику успішного застосування цих ракетних систем", – відзначив Плетенчук.

Коментуючи інформацію про ураження корабельно-катерного складу поблизу тимчасово окупованого Криму, Плетенчук зазначив, що це – ще один крок до знищення ворожої логістики.

"Ми можемо констатувати зараз, що фактично, враховуючи те, що ворог не може користуватись Кримським мостом в повному об'ємі, що фактично військова логістика не перекидається через міст, і так звана залізниця, яку вони зараз будують з Росії до нашого Криму, так само невідомо коли ще буде побудована, фактично єдиним таким потужним логістичним інструментом залишалась морська логістика. Але морську військову логістику ми так само вибили досить давно, в морі ви не спостерігаєте великих десантних кораблів, які для цього можна використовувати, і які росіяни для цього використовували. Тому у них залишилась в принципі єдина така можливість – це використовувати паромну переправу. Але вона використовувалась здебільшого і у військових цілях. І можу сказати більше, що левова частка забезпечення відбувалася саме в такий спосіб. Тому зараз відповідно росіяни мають реагувати на це не дуже радісно", – зазначив Плетенчук.

Він нагадав, що росіян з Криму наразі відправляють в Чонгар і далі через окуповані території України, аби ті дістались до російської федерації.

Як повідомлялось, губернатор Краснодарського краю визнав сильну пожежу на нафтобазі: каже, що є постраждалі серед співробітників. Міноборони рф заявило про нібито збиття над територією Краснодарського краю 5 протикорабельних ракет і 29 дронів.

Нові удари сталися наступної ночі після того, як Сили оборони вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики рф.

Згодом Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив ураження поромної переправи у місті Керчі тимчасово окупованого Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: